Και τρίτος δολοφόνος; Το χρονικό του μακελειού με φόντο τον… πενταπλό (pics)

Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα (23 Ιουνίου 2012),  νέα μαζική δολοφονία διαπράχθηκε στην ίδια περιοχή, συγκλονίζοντας το παγκύπριο.

Τότε, στόχος ήταν και πάλι ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης που είχε γλιτώσει από τα χέρια των πληρωμένων δολοφόνων από «λάθος». Δυστυχώς, εκτελεστές επανήλθαν ακριβώς την ίδια ημέρα και αυτή τη φορά πέτυχαν το στόχο τους.

 

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 10:30 το βράδυ.

Ο Φάνος Καλοψιδιώτης, 51 ετών, ένας φρουρός του, δυο αστυνομικοί και η σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά του ενός, βρίσκονταν σε εστιατόριο στην τουριστική περιοχή.

Οι κουκουλοφόροι εκτελεστές, που φαίνεται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις του επιχειρηματία, σε κάποια στιγμή, αφού στάθμευσαν το όχημα τους έξω από το εστιατόριο, κατέβηκαν και εισήλθαν στο εστιατόριο. Άρχισαν να πυροβολούν ανελέητα το στόχο τους, αγνοώντας τους δεκάδες θαμώνες. Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο επιχειρηματίας, ο ένας εκ των αστυνομικών, Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του, Σκεύη Χατζηευθυμίου 39 ετών, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός και ο φρουρός του τραυματίστηκαν.

Ακολούθως, ο ΜΜΑδίτης αν και τραυματισμένος, ανέσυρε πιστόλι και άνοιξε πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να καταφέρει να σκοτώσει τον ένα εκ των δολοφόνων, τον  41 ετών Vogli Jani. από την Αλβανία, ενώ ο άλλος διέφυγε.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online, οι αρχές εκτιμούν ότι υπήρχε και τρίτος δολοφόνος, ο οποίος ανέμενε τους συνεργούς του στο όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην πίσω πλευρά του εστιατορίου. 

Σκηνές τρόμου…

Οι αδίστακτοι δολοφόνοι, που εισήλθαν στο εστιατόριο με συμβόλαιο θανάτου εναντίον του Φάνου, δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό και τη σύζυγο του μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους, ενώ οι υπόλοιποι θαμώνες στο άκουσμα των πυροβολισμών έτρεχαν να κρυφτούν για να σωθούν.  

Σε κλάσματα δευτερολέπτου στη σκηνή έσπευσαν εκατοντάδες τουρίστες έντρομοι ενώ μετέβη άμεσα η αστυνομία όπου άρχισε έρευνες.

Την ίδια ώρα μέλη της δύναμης είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό των άλλων δολοφόνων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο δεύτερος εκτελεστής που εισήλθε στο εστιατόριο είναι τραυματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, λίγα μέτρα μακριά από τον νεκρό δολοφόνο εντοπίστηκε πιστόλι το οποίο αναμένεται να διερευνηθεί για να διαπιστωθεί αν ήταν ένα από τα φονικά όπλα.

Παραπληροφόρησαν την αστυνομία και μετά…

Περίπου 30 λεπτά μετά τις μαζικές δολοφονίες άγνωστο πρόσωπο τηλεφώνησε στην αστυνομία αναφέροντας ότι ο δεύτερο δολοφόνος βρίσκεται νεκρός σε βενζινάδικο της περιοχής.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν πάνοπλα μέλη της δύναμης χωρίς όμως να εντοπιστεί οποιοσδήποτε ενώ «χτένισαν» όλα τα πρατήρια βενζίνης της περιοχής.

Ακολούθως, νέα πληροφορία έκανε λόγο ότι ο δολοφόνος βρίσκεται σε κοιμητήριο όπου αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να μεταβούν άμεσα ενεπλάκησαν σε ατύχημα.

Ωστόσο, στην ίδια περιοχή του κοιμητηρίου, σε κοντινό σημείο από τη διάπραξη του εγκλήματος, εντοπίστηκε να φλέγεται το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι για την διαφυγή τους ενώ από έρευνες στο εσωτερικό του βρέθηκε στη θέση του οδηγού ένα καλάσνικοφ.  

«Αστακός» η Αγία Νάπα…

Σε απόρθητο φρούριο μετατράπηκε λίγα λεπτά μετά τις μαζικές δολοφονίες η Αγία Νάπα καθώς στην περιοχή έσπευσαν πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ και του Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού τα οποία καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας διενεργούσαν έρευνες με σκοπό να εντοπιστούν τα ίχνη και των άλλων δυο εκτελεστών.

Για αυτοψία στη σκηνή κλήθηκαν οι Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα ενώ οι έρευνες των ανακριτών συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.

Σημαντικές κρίνονται οι καταθέσεις των θαμώνων του εστιατορίου ούτως ώστε να εξακριβωθεί η δράση των εκτελεστών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το εστιατόριο δεν διέθετε κάμερες ασφαλείας.

Η αστυνομία βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση ενώ τέθηκε συναγερμός για μέτρα ασφαλείας.

Ο ίδιος ηθικός αυτουργός με το πενταπλό;

Εκτός από το πενταπλό φονικό, οι εχθροί του Φάνου Καλοψιδιώτη θέλησαν να του στείλουν άλλο ένα μήνυμα με την στυγερή δολοφονία του πριν από δυο χρόνια, την ίδια περίοδο, και συγκεκριμένα δυο ημέρες πριν τη δολοφονία του ιδίου.

Οι αρχές θεωρούν δεδομένο, ότι στόχος ήταν ο Φάνος Καλοψιδιώτης και οι υπόλοιποι πιθανόν θύματα του συμβολαίου θανάτου ενώ τα κίνητρα έχουν φόντο τον υπόκοσμο καθώς ο επιχειρηματίας είχε ανοιχτά μέτωπα.

Αυτό που θα πρέπει να απαντήσουν τώρα οι ανακριτές είναι αν πίσω από το πενταπλό φονικό, τη δολοφονία του πατέρα του αλλά και του ιδίου του Φάνου, κρύβεται ο ίδιος ο ηθικός αυτουργός. 

Πληρωμένοι δολοφόνοι…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος Αλβανός, ο ένας έκ των δολοφόνων, όπως διαπιστώθηκε από έρευνες, έφτασε  πριν από ένα περίπου μήνα στην Κύπρο, μέσω κατεχομένων. Η αστυνομία έχει αποτεθεί στην Ιντερπόλ, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το προφίλ του. Την ίδια ώρα διεξάγονται έρευνες, ούτως ώστε να διαφανεί αν ο δολοφόνος ήρθε ξανά στο παρελθόν στην Κύπρο.
 

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες