Καταποντίστηκε η Στερλίνα μετά το προβάδισμα του BREXIT

Σε ελεύθερη πτώση  βρίσκεται πλέον η Στερλίνα μετά το  μη ανατρεπόμενο όπως όλα δείχνουν προβάδισμα του Brexit. 
Καταγράφοντας συνεχή πτώση η στερλίνα βρίσκεται στο -8% έναντι του δολαρίου στο 1.3690 δολάριο (στο χαμηλότερο επίπεδό της από το 2009) και στο -12% έναντι του γεν στα 138.08 γεν.
Το Εργατικό Κόμμα εργάζεται πλέον βάσει της εκτίμησης ότι το "Leave " θα υπερισχύσει, δήλωσε πηγή του κόμματος. Η άποψη στην έδρα του Εργατικού Κόμματος είναι ότι, εάν τελικά το Ηνωμένο Βασίλειο ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα πρέπει να καλέσει τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί.
Ωστόσο, στελέχη του κόμματος της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι αυτό μπορεί να μην είναι αναγκαίο, διότι είναι πιθανόν ο Κάμεορν να ανακοινώσει την παραίτησή του από μόνος του.
Αρνητική αντίδραση και από τις αμερικανικές αγορές 
Άσχημα αναμένεται να ξυπνήσουν οι Αμερικανοί επενδυτές, αν τελικά στο βρετανικό δημοψήφισμα επικρατήσει το Brexit.
Με βάση τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (Futures), οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Γουόλ Στριτ σημείωναν πτώση περίπου 3% στις 11 μμ (τοπική ώρα) της Πέμπτης.
Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Ντάου Τζόουνς (mini) σημείωνε απώλεια 530.00 μονάδων (17385.00 -2.96), με τον S&P 500 (mini) να χάνει 74.75 μονάδες (2031.00 -3.55). Πτώση 3,13% σημείωνε το ευρώ έναντι του δολαρίου 
 

Δειτε Επισης

Νύφες ετών έξι... Κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν πριν πάνε σχολείο στην Υεμένη-Η τραγική ιστορία της Γκάντα
Βλέπει άνοιγμα νέας σελίδας για την Τουρκία με τον αφοπλισμό του PKK ο Ερντογάν
«Μεθυσμένος» πιλότος της United αναγκάστηκε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ είχε απλά διάσειση
Αμερικανός πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Δυτική Όχθη
Διακόπηκε η ροή καυσίμων από ένα εκ των πιλότων στο μοιραίο boeing της Air India-Τι δείχνει το πόρισμα
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Στις ΗΠΑ θα εκδοθεί ο «Φίτο», ο κυριότερος διακινητής ναρκωτικών στον Ισημερινό
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE
Στο Τέξας ο Τραμπ επτά ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες
Στις 28 και 29 Ιουλίου θα διεξαχθεί η διεθνής διάσκεψη για το Μεσανατολικό