Φωνάζουν οι γονείς για εξετάσεις τετραμήνων και διαχωρισμό Παγκύπριων

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης εκφράζει λύπη και δυσαρέσκεια για την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, της Πρότασης για Εξετάσεις Τετραμήνων και Διαχωρισμό των Παγκυπρίων Εξετάσεων και τους Νέους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ δεν αποκλείει και τη λήψη μέτρων.
 
Σε ανακοίνωση επικρίνεται ο Υπουργός Παιδείας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του για διαβουλεύσεις και παρά τις εκκλήσεις διαφόρων οργανωμένων συνόλων, προχώρησε στην κατάθεση των κανονισμών. "Το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργικό, αγνόησαν τόσο τους Οργανωμένους Γονείς όσο και τους Εκπαιδευτικούς που ζήτησαν να συζητήσουν σοβαρά και υπεύθυνα τις 2 προτάσεις, προτού γίνουν άλλα διαβήματα", αναφέρεται.
 
Η Συνομοσπονδία ενημερώνει ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για προστασία των παιδιών  και του δημόσιου σχολείου και ότι για διασφάλιση των συμφερόντων των παιδιών, δεν θα διστάσει να προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, μη αποκλείοντας και την παρεμπόδιση της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ή και όποιων άλλων μέτρων κρίνει ως απαραίτητα.
 
Καλεί επίσης τον Υπουργό να αρχίσει ουσιαστικό διάλογο για συζήτηση των διαφωνιών και εισηγήσεων των εταίρων της Παιδείας και τους Βουλευτές να μελετήσουν σοβαρά τις προτάσεις και να λάβουν υπόψη αυτές τις διαφωνίες.
 
Φωνάζουν και καθηγητές

Την έντονη διαμαρτυρία του, εξέφρασε εξάλλου προς την ΟΕΛΜΕΚ, ο καθηγητικός σύλλογος του Λυκείου Αγίου Ιωάννη Λεμεσού, στην αποδοχή της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για την καθιέρωση των Εξετάσεων Τετραμήνων, τον διαχωρισμό των Παγκύπριων και Απολυτήριων Εξετάσεων και την πρόταση νόμου για τους νέους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.
 
Σε μια μακροσκελή επιστολή του, ο καθηγητικός σύλλογος καταθέτει ομόφωνα, όπως σημειώνει, τις απόψεις του γύρω από τις σχεδιαζόμενες αλλαγές και εκφράζει την ελπίδα ότι και άλλοι καθηγητικοί σύλλογοι θα μελετήσουν το θέμα και θα τοποθετηθούν, αποστέλλοντας τις απόψεις τους στην ΟΕΛΜΕΚ.
 
Οι καθηγητές του Λυκείου Αγ.Ιωάννη εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους όσον αφορά στην "αυθαίρετη" ενέργειά της ΟΕΛΜΕΚ να αποδεχθεί "χωρίς κανένα διάλογο και βεβιασμένα" τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας και εκφράζει την άποψη πως η οργάνωση είχε καθήκον πρώτα να ενημερώσει τη βάση και να αφουγκραστεί της απόψεις της.
 
"Θεωρούμε απαράδεκτο ότι υποκύψατε (η ΟΕΛΜΕΚ) στην πίεση του Υπουργείου Παιδείας να απαντήσετε αμέσως, ενώ υπήρχε η δυνατότητα του χρόνου - δεδομένου ότι η Βουλή θα σταματούσε τη λειτουργία της - να ενημερώσετε τη βάση, με Επαρχιακές Συνελεύσεις, Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων, ενημερώσεις και συνεδριάσεις καθηγητικών συλλόγων, ακόμη και να γίνει δημοψήφισμα", προστίθεται.
 
Στην επιστολή, εκφράζεται η θέση πως οι προτάσεις που προωθούνται εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την Παιδεία και διαπιστώνεται πως  "το όραμα για ένα καλύτερο σχολείο, που θα υπηρετεί με τρόπο ανθρώπινο τη γνώση και την κοινωνία διαψεύδεται".
 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα