Στήριξη στα παιδιά των πυρκαγιών από το Hope for Children

Τη γραμμή στήριξη θυμάτων πυρκαγιάς στον αριθμό, 22103234, με κύριο στόχο την προστασία του βέλτιστου συμφέροντος των παιδιών στη διάρκεια κρίσεων και φυσικών καταστροφών, ανακοίνωσε  ο Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός “Hope for children” .

Ανακοίνωση από τον Οργανισμό αναφέρει ότι “η Αναστασία Παπδοπούλου, Μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Διεθνούς, Ανθρωπιστικού και Ανεξάρτητου Οργανισμού `Hope For Children` UNCRC Policy Center, επ’ αφορμή της λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής αναφέρει ότι έχουν στηθεί 24ωρες βάρδιες όλων των ψυχολόγων και τον παιδοψυχολόγων και προσφέρουν ψυχολογική βοήθεια σε όλα τα παιδιά που έχουν επηρεαστεί από αυτή την τραγωδία”.
Η τηλεφωνική γραμμή απευθύνεται είτε σε παιδιά της οικογένειας των θυμάτων είτε σε παιδιά που ήρθαν αντιμέτωπα με το φόβο, που έπρεπε να φύγουν από το σπίτι τους, όλα αυτά σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ο οποίος παρείχε κάθε βοήθεια για να στηθεί αυτή η τηλεφωνική γραμμή.
 
Ο Γενικός Διευθυντής του “Hope For Children’’ UNCRC Policy Center, Joseph Varughese, με την ίδια αφορμή, αναφέρει ότι η μεν ψυχραιμία και η μεγαλοψυχία μιας κοινωνίας προς μία ανείπωτη φυσική καταστροφή, το σθένος που επιδεικνύει στη μάχη ενάντια σε ακραία φαινόμενα, αποδεικνύουν το πείσμα της, και το ανεξάντλητο απόθεμα ανθρωπιάς.
Πρόσθεσε δε ότι “η ετοιμότητα μίας συντεταγμένης Πολιτείας να προστατεύσει τα πλέον ευάλωτα μέλη της, τα παιδιά, αναδεικνύει τις υπαρξιακές της προτεραιότητες, το πώς αντιλαμβάνεται το μέλλον, τις αξίες του σεβασμού και της προόδου”.
 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα