Με δημοψήφισμα απειλεί την ΕΕ ο Ερντογάν

Σε δημοψήφισμα στο οποίο ο λαός θα ερωτηθεί εάν θέλει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ή να σταματήσουν, απειλεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί η συμφωνία επανεισδοχής από την ΕΕ λόγω του όρου για την τρομοκρατία που θέτει η Ευρώπη.
 
"Δεν κρατάτε τις υποσχέσεις σας, αυτό είναι το άσχημο πρόσωπό σας. Εμείς μπορούμε να πάμε σε δημοψήφισμα για τις διαπραγματεύσεις της ΕΕ", δήλωσε ο κ. Ερντογάν, απευθυνόμενος στην ΕΕ σε ομιλία του κατά την τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Βακίφ.
 
Ανέφερε ότι η ΕΕ δεν έχει ακόμη γνωρίσει τον τουρκικό λαό και πως ο λαός αυτό που περιμένει να πάρει από εκεί είναι βίζα και όχι συμφωνία επανεισδοχής. Πρόσθεσε ότι είναι η ΕΕ η οποία περιμένει πράγματα από την Τουρκία και τους κάλεσε να διερωτηθούν ποια θα είναι η κατάστασή αν η Άγκυρα ανοίξει τα σύνορά της για να περάσουν οι πρόσφυγες.
 
"Εμείς δεν είμαστε όπως η Βρετανία. Μας στέλνουν μήνυμα κι εμάς ότι ούτε σε τρεις χιλιάδες χρόνια δεν θα μπούμε στην Ευρώπη. Έτσι δεν έλεγες Κάμερον στις συναντήσεις σας; Ε, τώρα τι έγινε; Αύριο θα βγει απόφαση να μην βγουν από την ΕΕ χρησιμοποιώντας εμάς ως δικαιολογία", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
 
Ανέφερε ακόμη ότι ότι ο λόγος που δεν θέλουν την Τουρκία στην Ευρώπη είναι επειδή η μεγάλη πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι και πως αυτό τους το είπαν καθαρά. "Κι εμείς το ξέραμε αλλά το δοκιμάσαμε για να δείξουμε την ειλικρίνειά μας. Αυτοί κάνουν διακρίσεις. Τώρα το πρόβλημα είναι αλλού. Αν η ΕΕ πάρει πίσω την υπόσχεση που μας έδωσε λόγω ενός θέματος όπως είναι αυτό της τρομοκρατικής οργάνωσης τότε κι εμείς αυτό θα το εξηγήσουμε στον λαό μας με ευκολία. Θα πάμε στο λαό και θα τον ρωτήσουμε εάν θέλει να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις ή να τις διακόψουμε", ανέφερε.
 

Δειτε Επισης

Χαμόγελα στη συνάντηση Πούτιν και Γουίτκοφ-«Ήταν εποικοδομητική, προσέγγιση απόψεων Ρωσίας και ΗΠΑ»
Ολοκληρώθηκε η προσέλευση των πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
«Η Κριμαία είναι Ουκρανική»-Η απάντηση Ζελένσκι στο σχέδιο Τραμπ που δίνει τη χερσόνησο στη Ρωσία
Το FBI συνέλαβε δικαστή για «παρεμπόδιση» σύλληψης μετανάστη
Συναγερμός στη Νέα Υόρκη -Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό, σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα
Πούλησε το μωρό της για 2.000 ευρώ 37χρονη στην Ισπανία-Της πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία
Νεκρή πενταμελής οικογένεια από ισραηλινό πλήγμα εναντίον καταυλισμού στη Λωρίδα της Γάζας
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στον Ισημερινό
Πώς θα κάτσουν οι 60 ηγέτες και βασιλιάδες στην κηδεία του Πάπα-Γιατί φοβούνται ότι θα θυμώσει ο Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αεροσκάφος στην Ταϊλάνδη συνετρίβη στη θάλασσα, πέντε νεκροί