Πρώτη επαφή Ρωσίας – Τουρκίας μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους

Έτοιμοι για διμερή συνάντηση με την Τουρκία δηλώνει η Μόσχα, όπως μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος, επικαλούμενος δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Βαϊλί Νεμπένζια σύμφωνα με την οποία προσκλήθηκε και η Τουρκία στο Σότσι της Ρωσίας όπου θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου η Σύνοδος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας.

Στο Σότσι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη επαφή μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών έπειτα από την κρίση που προέκυψε στις σχέσεις τους με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Βαϊλι Νεμπένζια, ο οποίος είπε ότι προσκάλεσαν και τον ΥΠΕΞ Τουρκίας και τον ΥΠΕΞ Ουκρανίας αλλά ακόμη δεν έλαβαν καμία απάντηση. Είπε ακόμα ότι παρόλο που δεν συνηθίζεται να πραγματοποιούνται διμερείς συναντήσεις, είναι έτοιμοι για διμερή συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. "Δεν αποφεύγουμε κανέναν, δεν κρυβόμαστε. Είμαστε ανοιχτοί για κάθε συνάντηση", είπε.
  
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση του Τζόκερ
Βλάβη στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Ορλύ στη Γαλλία-Ακυρώθηκαν 130 πτήσεις
Οι Χούθι απαντούν στις ισραηλινές επιθέσεις στην Υεμένη-Προειδοποιούν για χτύπημα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν
Εντολή εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό σε επτά περιοχές της Γάζας
Η Ρωσία κατέσχεσε ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο στη Βαλτική Θάλασσα
ΒΙΝΤΕΟ: Η χειραψία κυριαρχίας Ερντογάν με Μακρόν-Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ταπείνωση του Γάλλου προέδρου
Προειδοποίηση Κιέβου για εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από Ρωσία-Κάνει λόγο για εκφοβισμό
Στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κινήθηκε το πλοίο που χτύπησε στη γέφυρα του Μπρούκλιν (vids)
Εκατό χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Χάγη κατά του πολέμου στη Γάζα
Βανς και Ζελένσκι συζήτησαν στη Ρώμη την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν