ΟΠΟΚ: Τεράστια η οικολογική καταστροφή στη Σολέα

Η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ) εκφράζει την συμπαράστασή της στις οικογένειες των δύο δασοπυροσβεστών που έχασαν την ζωή τους στην καταστροφική πυρκαγιά στη Σολέα.

Ταυτόχρονα εκφράζει ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν και ακόμα εργάζονται σκληρά στην προσπάθεια ελέγχου και κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Η ΟΠΟΚ εκφράζει παράλληλα λύπη για την τεράστια οικολογική καταστροφή στο δασικό οικοσύστημα της περιοχής Σολέας, τονίζοντας ότι η απαιτούμενη αποκατάσταση όχι μόνο θα χρειαστεί δεκάδες χρόνια αλλά ακόμα και τότε ίσως οι πληθυσμοί φυτικών και ζωικών ειδών που έχουν καταστραφεί να μην μπορέσουν να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση.

Η ΟΠΟΚ αναφέρει πως επανειλημμένως τόνιζε την ανάγκη κάλυψης των ελλείψεων στις υποδομές, τον εξοπλισμό και την επάνδρωση των αρμόδιων κρατικών τμημάτων ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη πυρόσβεση πυρκαγιών στην κυπριακή ύπαιθρο. «Θεωρούμε ότι, έστω και κατόπιν εορτής, θα πρέπει να δοθεί η αναγκαία προσοχή στο μηχανισμό έγκαιρης πυρόσβεσης πυρκαγιών με άμεση εφαρμογή όλων των απαιτούμενων μέτρων όπως είναι η κατάλληλη επάνδρωση του Τμήματος Δασών και των άλλων εμπλεκόμενων αρμόδιων κρατικών αρχών και η συχνή συντήρηση των αντιπυρικών λωρίδων και αγροτικών δρόμων» σημειώνει.
 
 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα