Φωνές Λιλλήκα για έλλειψη συντονισμού στις πυρκαγιές

  Για έλλειψη κυβερνητικού συντονισμού για τις πυρκαγιές έκανε σήμερα λόγο, με δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, καλώντας την Κυβέρνηση “εάν θέλει να υπάρξει αποτέλεσμα και να τερματιστεί αυτή η τεράστια οικολογική καταστροφή να συντονίσει τα διάφορα τμήματα της”.

“Είχαμε πει δημόσια χωρίς προσυνεννόηση όλες οι πολιτικές δυνάμεις και η Κυβέρνηση ότι η όποια κριτική αναφορικά με τις πυρκαγιές θα πρέπει να γίνει αφού τελειώσει αυτή η καταστροφή. Δυστυχώς οφείλω να καταγγείλω την πλήρη ασυνεννοησία ανάμεσα στα διάφορα Υπουργεία της Κυβέρνησης”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας.
 
Εχθές, πρόσθεσε, “ κατά την επίσκεψη μου στο χώρο του συντονιστικού σώματος για τις πυρκαγιές, ο Υπουργός και οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης με διαβεβαίωναν ότι δεν χρειάζονται εθελοντές. Ενημερώνοντας από πλευράς μου ότι πολλοί πολίτες επικοινωνούν μαζί μας ζητώντας να καταταγούν ως εθελοντές και να βοηθήσουν, η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούμε να συντονίσουμε και δεν χρειαζόμαστε νέους εθελοντές”.
 
Σήμερα, συνέχισε, “ άκουσα με έκπληξη το Τμήμα Δασών να καλεί τους πολίτες όσοι θέλουν να ενταχθούν ως εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς”.
 
“Θα πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση εάν θέλει να υπάρξει αποτέλεσμα και να τερματιστεί αυτή η τεράστια οικολογική καταστροφή με ανθρώπινες θυσίες δυστυχώς, να συντονίσει τα διάφορα τμήματα της. Η ευθύνη είναι καθαρά πολιτική. Δεν αφορά τους διευθυντές ούτε τα στελέχη των υπηρεσιών που εργάζονται και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό”, είπε.
 
Καταλήγοντας, είπε ότι “είναι θέμα κυβερνητικού συντονισμού που λείπει παντελώς”.

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα