Οδηγίες προς όσους θέλουν να συμβάλουν στην κατάσβεση της φωτιάς

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Ευρύχου, συγκινητική είναι η ανταπόκριση των εθελοντών. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στην όλη προσπάθεια για κατάσβεση της φωτιάς στη Σολέα καλούνται να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του κράτους στο τηλέφωνο 22608535, για καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας και μεγαλύτερη ασφάλεια, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί ο Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη.

Σημειώνει πως είναι σημαντικό να προσέρχονται στο χώρο συντονισμού με την κατάλληλη ένδυση, όπως άρβυλα ή ψηλά και σκληρά παπούτσια, μακρύ παντελόνι με σκληρό ύφασμα, πετσέτα προσώπου, και έχοντας μαζί τους εργαλεία όπως τσάπα και φτυάρι.

Ο Επίτροπος βρίσκεται και σήμερα στον χώρο του Κέντρου Συντονισμού των επιχειρήσεων κατάσβεσης της πυρκαγιάς, για τον συντονισμό των εθελοντών και της υπεράνθρωπης προσπάθειας που συντελείται. "Οι Εθελοντές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Πολιτική Άμυνα, το Τμήμα Δασών, το Τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, η Επαρχιακή Διοίκηση, συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες, όπου με το θάρρος, τη γενναιότητα και το ήθος τους, προκαλούν ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας σε όλους όσοι βιώνουμε από κοντά τη συγκλονιστική αυτή προσπάθεια των συμπολιτών μας για παροχή βοήθειας", σημειώνει.

Ο κ. Γιαννάκη εκφράζει, παράλληλα, τη βαθιά του θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των ηρώων δασοπυροσβεστών Ανδρέα Σοφοκλέους και Μάριου Αριστοτέλους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, δίνοντας μάχη με τις φλόγες.
 

Δειτε Επισης

Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού