Παραδέχθηκε το φόνο της Ντανιέλας στη Λάρνακα –«Πρώην» ο ηθικός αυτουργός

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα επταήμερης κράτησης εναντίον 26χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά τα αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διέγερσης για διάπραξη ποινικού αδικήματος, φόνου εκ προμελέτης, νυκτερινής διάρρηξης κατοικίας και κλοπής και συνέργειας μετά την διάπραξη αδικήματος, δηλαδή του φόνου εκ προμελέτης.
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν την περίοδο μεταξύ 31ης Οκτωβρίου και 20ης Νοεμβρίου 2015 στη Λάρνακα.
 
Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης την 1η Νοεμβρίου 2015 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από γυναίκα ότι η φίλη της, Daniela Rosca, 37 χρόνων από τη Μολδαβία που διέμενε σε διαμέρισμα στην Οδό Τουζ Χανέ στην περιοχή Μακένζη στην Λάρνακα, δεν είχε επικοινωνήσει με το φιλικό της περιβάλλον για αρκετές ώρες και δεν ανταποκρινόταν στα τηλεφωνικά μηνύματα της.
 
Γύρω στις οκτώ το βράδυ της ίδιας ημέρας φίλες της 37χρονης  την εντόπισαν να κείτεται νεκρή στο πάτωμα σε ένα από τα υπνοδωμάτια του διαμερίσματος και ενημέρωσαν  την Αστυνομία. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβηκαν στη σκηνή και διαπίστωσαν ότι το θύμα ήταν νεκρό σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος.
 
Η κοπέλα ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα στο πάτωμα, τα χέρια της ήταν δεμένα με κορδόνι πισθάγκωνα στο πίσω μέρος του σώματος τη, ενώ το κεφάλι της βρέθηκε να φέρει εμφανείς κακώσεις, δηλαδή κτυπήματα και ήταν τοποθετημένο πάνω σε μαξιλάρι.
 
Από εξετάσεις της Αστυνομίας εντοπίστηκαν στο σαλόνι του διαμερίσματος ένα σπασμένο τραπεζάκι και κηλίδες αίματος στο χαλί και στους καναπέδες του καθιστικού, ευρήματα που δημιουργούν εύλογες υποψίες ότι είχε προηγηθεί πάλη. Διαπιστώθηκε επίσης ακαταστασία στο κυρίως υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, ενώ στη σκηνή δεν εντοπίστηκαν τα δυο κινητά τηλέφωνα και το i-pad της γυναίκας συνολικής αξίας 1500 ευρώ περίπου και τα κλειδιά του διαμερίσματος, γεγονός που σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης έδειχνε ότι κλάπηκαν από τους δράστες.  
 
Η αυτοψία επί της σορού της κοπέλας διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της επήλθε 8 ως 12 ώρες προηγουμένως και ότι η Ντανιέλα δεν πέθανε αμέσως μετά τα κτυπήματα αλλά ύστερα από κάποιες ώρες..
 
Η νενομισμένη νεκροψία επί της σορού του θύματος κατέδειξε ότι ο θάνατος του προήλθε από ασφυξία συνεπεία εισρόφησης αίματος και βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που προκλήθηκε από εγκληματική ενέργεια.
 
Από τη σορό παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις ενώ από την σκηνή παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων που στάλθηκαν επίσης για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Σύμφωνα πάντα με τον εξεταστή της υπόθεσης η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία από ένοικο διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου της πολυκατοικίας ότι μεταξύ των ωρών 0300 - 0500 το πρωί της 31ης Οκτωβρίου 2015, ξύπνησε από δυνατό θόρυβο που προερχόταν από διαμέρισμα του  3ου ορόφου, που βρίσκεται και το διαμέρισμα του θύματος. Η Αστυνομία εξασφάλισε επίσης μαρτυρία ότι η κοπέλα είχε επιστρέψει στο διαμέρισμα της από νυκτερινή έξοδο γύρω στις δύο τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου 2015.
 
 Από την διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι το θύμα ζούσε τα τελευταία χρόνια έντονη ζωή και  διατηρούσε παράλληλους ερωτικούς δεσμούς με διάφορα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο 26χρονος ο οποίος διέκοψε την σχέση του μαζί της στα μέσα του 2015.
 
Ο ύποπτος κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας εκφράζοντας άγνοια για το φόνο της κοπέλας, φαινόταν σοκαρισμένος από το συμβάν, ανάφερε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα από τον Αύγουστο του 2014 ενώ ήταν αρραβωνιασμένος και ότι στα μέσα του 2015 διέκοψε τη σχέση του μαζί της. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι αμέσως μετά διαρρήχθηκε το σπίτι των γονιών του από όπου κλάπηκε το χρηματικό ποσόν των 25 χιλιάδων ευρώ, κλοπή που ο ίδιος θεωρούσε ως ύποπτη τη 37χρονη Μολδαβή.
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, στις 20 περασμένου Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας ένα άτομο που παρέδωσε στην Αστυνομία μια συσκευή εντοπισμού και παρακολούθησης θέσης, δηλαδή GPS Tracker. Ο μάρτυρας ανέφερε σε γραπτή του κατάθεση ότι στις αρχές περασμένου Σεπτεμβρίου ο 26χρονος του ζήτησε να του δανείσει τη συσκευή την οποία έδωσε, μετά από εντολή του υ σε 32χρονο από τη Βουλγαρία που είναι φίλος και συνεργάτης του.
 
Ανέφερε ακόμα ότι μαζί με τον ύποπτο και τον 32χρονο ενεργοποίησαν τη συσκευή και την τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο της κοπέλας. Αμέσως μετά το φόνο της 37χρονης ο ύποπτος αποκάλυψε στον μάρτυρα ότι είχε τοποθετήσει τη συσκευή στο αυτοκίνητο της και του ζήτησε να μην αναφέρει στην Αστυνομία πως παρέδωσε τη συσκευή στον 32χρονο Βούλγαρο, κάτι που στη συνέχεια αναίρεσε.
 
Ο 26χρονος κλήθηκε εκ νέου στο ΤΑΕ Λάρνακας και παραδέχθηκε ότι συμφώνησε με τον 32χρονο Βούλγαρο να παραλάβει την συσκευή και να την  τοποθετήσει στο αυτοκίνητο του θύματος.  
 
Στις 20 Νοεμβρίου ο 32χρονος Βούλγαρος αναζητήθηκε από την Αστυνομία χωρίς αποτέλεσμα και ύστερα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι δύο μέρες μετά τον εντοπισμό του θύματος, έφυγε από την Κύπρο οικογενειακώς παίρνοντας μαζί του όλη του την περιουσία, ενώ μέχρι σήμερα δεν επέστρεψε στο νησί.
 
Εκδόθηκε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του τηλεφώνου του 32χρονου και διαπιστώθηκε ότι στο χρόνο κατά την οποίο πιστεύεται ότι διαπράχθηκε ο φόνος της 37χρονης, το τηλέφωνο λάμβανε σήμερα από κεραία της ΑΤΗΚ που είναι εγκατεστημένη σε δρόμο που είναι κάθετη με την Οδό Τούζ Χανέ όπου βρισκόταν το διαμέρισμα του θύματος. Ακόμα διαπιστώθηκε ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο 32χρονος Βούλγαρος είχε συχνή επαφή με το τηλέφωνο που ανήκει σε 31χρονο φίλο του επίσης από τη Βουλγαρία.
 
Τον Μάρτιο του 2016 ο 31χρονος κλήθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας και ανακρινόμενος προφορικά είπε πως σε μερικές περιπτώσεις μετέφερε με το αυτοκίνητο του τον 32χρονο στην Οδό Τούζ Χανέ για να συναντήσει μια γυναίκα που ο ίδιος δεν γνώριζε, ενώ σε ερωτήσεις της Αστυνομίας προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς.
 
Λίγες μέρες αργότερα ο 31χρονος κλήθηκε εκ νέου στο ΤΑΕ Λάρνακας και δήλωσε γραπτώς ότι δεν γνώριζε το θύμα, ότι πληροφορήθηκε για το θάνατο της από τρίτα πρόσωπα και ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.  
 
Η Αστυνομία έλαβε από τον 31χρονο παρειακά επιχρίσματα που στάλθηκαν για ανάλυση και σύγκριση με τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από την σκηνή του φόνου και την σορό του θύματος. Από τις αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι ο απλότυπος του 31χρονου εντοπίστηκε σε μίγμα γενετικού υλικού που απομονώθηκε σε σημείο κοντά στον κόμπο του μαύρου κορδονιού με το οποίο βρέθηκε δεμένο το θύμα. Το μίγμα γενετικού υλικού προκύπτει ότι είναι μίγμα που πιθανόν να προέρχεται από το θύμα, τον 31χρονο Βούλγαρο και ένα ακόμα άγνωστο άτομο.
 
Στις 16 Ιουνίου 2016 η Αστυνομία εξέδωσε δικαστικά εντάλματα σύλληψης εναντίον των δύο Βούλγαρων και την ίδια ημέρα έγινε κατορθωτή η σύλληψη του 31χρονου ενώ για τον 32χρονο κινήθηκαν διαδικασίες έκδοσης Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.  

Όλα όσα παραδέχθηκε – καταζητείται ο ηθικός αυτουργός
Την περασμένη Παρασκευή 17 Ιουνίου ο 31χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα 6ημερης κράτησης.
 
Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, χθες Δευτέρα ο 31χρονος Βούλγαρος προέβη σε θεληματική γραπτή κατάθεση και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 συναντήθηκε με τον 32χρονο συμπατριώτη του ο οποίος του πρότεινε να διαρρήξουν με σκοπό την κλοπή, ένα διαμέρισμα όπου διέμενε μια κοπέλα και κατείχε μεγάλο χρηματικό ποσό. 
 
Ο 32χρονος του ανέφερε μάλιστα ότι η κοπέλα είχε σχέση με ένα ελληνοκύπριο φίλο του και συμφώνησαν να μοιράσουν τα κλοπιμαία σε τρία μερίδια. Ακολούθως μετέβη μαζί με τον 32χρονο στο διαμέρισμα της κοπέλας για να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να το διαρρήξουν και τελικά αποφάσισαν να μπουν σ' αυτό από το παράθυρο του μπάνιου.
 
Σύμφωνα με την κατάθεση του 31χρονου, προκειμένου να γνωρίζουν τις κινήσεις της κοπέλας, ο ελληνοκύπριος τους προμήθευσε με σύστημα παρακολούθησης που τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο της. Ο 32χρονος Βούλγαρος ανέφερε μάλιστα στον 31χρονο πως ο ελληνοκύπριος φίλος του τον συμβούλευσε, δεδομένου ότι η διάρρηξη ήταν δύσκολη, να απαγάγουν την κοπέλα στην είσοδο της πολυκατοικίας, να την οδηγήσουν με τη βία στο διαμέρισμα της και να κλέψουν το χρηματικό ποσό που κατείχε.
 
Στην γραπτή του κατάθεση ο 31χρονος ανέφερε επίσης ότι μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες πραγματοποίησης του σχεδίου, μετέβησαν στις 31 Οκτωβρίου 2015 στο διαμέρισμα της κοπέλας για μια τελευταία προσπάθεια διάρρηξης με σκοπό την κλοπή.
 
Ο Βούλγαρος ανέφερε ακόμα ότι το αυτοκίνητο της κοπέλας έλειπε από το χώρο στάθμευσης και έτσι ανέβησαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας και με σχοινί ο 32χρονος κατάφερε να εισέλθει στο διαμέρισμα από το παράθυρο του μπάνιου. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα ο 31χρονος άκουσε φωνές και αντιλήφθηκε ότι η ιδιοκτήτρια είχε εντοπίσει τον 32χρονο στο διαμέρισμα της. Αμέσως κατέβηκε από τη ταράτσα της πολυκατοικίας και κατευθυνόμενος στο αυτοκίνητο του τηλεφώνησε στον 32χρονο ο οποίος του ζήτησε να πάει αμέσως στο διαμέρισμα.
 
 
Μόλις ο 31χρονος μπήκε στο διαμέρισμα, είδε τον 32χρονο που φορούσε κουκούλα και γάντια, να κρατά μια γυναίκα από πίσω με τρόπου δεν μπορούσε να δει το πρόσωπο της. Ακολούθως είδε τον 32χρονο να μεταφέρει τη γυναίκα σε άλλο υπνοδωμάτιο και αφού την έσπρωξε και έπεσε στο πάτωμα, την κλώτσησε αρκετές φορές στο σβέρκο και την πλάτη.
 
Στη συνέχεια ο 32χρονος με τη χρήση κορδονιού, που άγγιξε και ο ίδιος ο 31χρονος, έδεσε πισθάγκωνα τη γυναίκα και επειδή αυτή προσπαθούσε να φωνάξει, πήρε ένα μαξιλάρι και το έβαλε πάνω στο πρόσωπο της για να μην ακούγεται. Ακολούθως πήραν τα δυο κινητά τηλέφωνα  και το  i-pad της κοπέλας  εγκατέλειψαν το διαμέρισμα και αργότερα την ίδια μέρα πήγαν στην περιοχή Κόσιης όπου έκαψαν αυτά που έκλεψαν από το διαμέρισμα και τα ρούχα που φορούσε ο 32χρονος.
 
Χθες η Αστυνομία εξέδωσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 26χρονου  και συνελήφθη λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ. Ανακρινόμενος προφορικά  ο ύποπτος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ ανέφερε πως τοποθέτησε την συσκευή παρακολούθησης στο αυτοκίνητο για να παρακολουθεί την κοπέλα και να γνωρίζει κατά πόσο θα πουλούσε χρυσαφικά σε καταστήματα αγοράς χρυσού. 
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης προς διαλεύκανση της υπόθεσης αναμένεται να ληφθούν γύρω στις 25 καταθέσεις που αφορούν το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου και θα γίνουν έρευνες σε περιοχή της επαρχίας Λάρνακας για να εντοπιστούν τα αντικείμενα που κλάπηκαν από το διαμέρισμα της κοπέλας.
 
Η Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα επταήμερης κράτησης του 26χρονου υπόπτου.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της