Έφθασαν τα γαλλικά αεροσκάφη

Τρία αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβεστικά τύπου CANADAIR καθώς και το απαραίτητο προσωπικό, προσγειώθηκαν στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο από την αεροπορική βάση Marignane στη Γαλλία για να μπορέσουν να συμβάλουν στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην οροσειρά του Τροόδους.

Όπως δήλωσε ο Γάλλος Πρέσβης στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ, η Γαλλία είναι στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας τη δύσκολη στιγμή, λέγοντας ότι είναι ώρα πένθους. Χάθηκαν, είπε, άδικα δύο ανθρώπινες ζωές οι οποίοι καταπολέμησαν δύο μεγάλες πυρκαγιές. Εμείς στη Γαλλία είμαστε στο πλευρό της ΚΔ προκειμένου να βοηθήσουμε μέσα στο κυπριακό πλαίσιο το φοβερό αυτό φαινόμενο, είπε.

Σε δηλώσεις του από την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, ανέφερε ότι αυτά τα αεροσκάφη χρειάζονται εννέα ώρες για να φθάσουν στην Κύπρο. Ακολούθως, σημείωσε, "θα υπάρξει ένας συντονισμός όλων των δυνάμεων της ΚΔ ενώ σαφώς εντάσσεται η γαλλική δύναμη στο πλαίσιο του σχεδίου της ΚΔ".

Δειτε Επισης

Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο