Συνεχίζεται το θρίλερ στην Ευρύχου! Ολομέτωπη επίθεση κατά της πύρινης λαίλαπας

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται από χθες νωρίς το απόγευμα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε στην Ευρύχου και επεκτάθηκε σε παρακείμενα χωριά καίγοντας τα πάντα στο πέρασμα της.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, με σύμμαχο του ανέμους, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η «ολομέτωπη επίθεση» κατά του πύρινου εφιάλτη.

Στην μάχη πυρόσβεσης ρίχθηκαν με το πρώτο φώς της ημέρας όλα τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και των Ισραηλινών που έφθασαν στην Κύπρο με αφορμή την πυρκαγιά στην Αργάκα ενώ δύο  πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Ελλάδα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναμένεται να συμμετάσχουν στην γιγαντιαία επιχείρηση.

Στόχος η πυρκαγιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο με την κατάσταση να κρίνεται ως καλύτερη από χθες, καθώς στην περιοχή μέχρι στιγμής δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι που να δυσχεραίνουν το έργο πυρόσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν για προληπτικούς λόγους στην εκκένωση 4 χωριών ενώ για την πυρκαγιά παραδέχθηκε ενοχή 12χρονος ο οποίος αφού ανακρίθηκε ανέφερε στην αστυνομία ότι  ξέσπασε φωτιά ενώ έκαιγε χόρτα με τον αναπτήρα.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι χθες η φωτιά κατευθυνόταν προς τα Πλατάνια, γεγονός που έθεσε σε συναγερμό τα μέλη πυρόσβεσης , τα οποία μετά από συντονισμένες ενέργειες η φωτιά περιορίστηκε πριν προσεγγίσει την περιοχή.

 

Δειτε Επισης

Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους