Και οι δύο πλευρές έχουν λάθος

Και οι δύο πλευρές έχουν λάθος, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την επίθεση σε δισκοπωλείο στο Τζιχανγκίρ της Κωνσταντινούπολης όπου γινόταν κατανάλωση αλκοόλ σε περίοδο νηστείας του Ραμαζανιού. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι εκείνο που τον στεναχώρησε πραγματικά είναι πως θύμα ήταν Κορεάτης καταστηματάρχης.
 
Στις δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη, εξήγησε ότι όπως πληροφορήθηκε το επεισόδιο συνέβη όταν ο Κορεάτης καταστηματάρχης έστειλε προσκλήσεις διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την παρουσίαση άλμπουμ που θα γινόταν διαδικτυακά. Στην εκδήλωση, σύμφωνα με τον Ερντογάν, συμμετείχαν γύρω στα 20-30 άτομα τα οποία επειδή δεν χωρούσαν στο μικρό δισκοπωλείο κάθισαν έξω στο δρόμο και έπιναν αλκοόλ, προκαλώντας την αντίδραση μιας ομάδας ανθρώπων της γειτονιάς. Πρώτα έγινε έντονη συζήτηση και μετά καβγάς, ανέφερε στις δηλώσεις του. Οι εμπλεκόμενοι έχουν εντοπιστεί και οι περισσότεροι συνελήφθησαν.
 
"Αυτό που μου προκάλεσε πραγματική λύπη είναι ο Κορεάτης καταστηματάρχης μας που υπήρξε θύμα. Όσο λάθος είναι να βγαίνουν στα σοκάκια και να κάνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις σε ημέρες Ραμαζανιού άλλο τόσο λάθος είναι να παρεμβαίνουν σε αυτές χρησιμοποιώντας ωμή βία. Εδώ και οι δύο πλευρές κάνουν λάθος. Αυτοί που ανταπαντούν με μη δημοκρατική αντίδραση σε αυτούς που δεν σέβονται το δικό τους λαό και τις ευαισθησίες της δικής τους πόλης δυστυχώς προσβάλλουν τη φιλοξενία μας. Αυτοί που διαστρεβλώνουν ένα απλό επεισόδιο για να δημιουργήσουν το μύθο `της επίθεσης εναντίον αυτών που δεν νηστεύουν` έχουν κακή πρόθεση. Εκφράζω τη λύπη μου στον Κορεάτη καταστηματάρχη. Καταδικάζω αυτούς που άνοιξαν το δρόμο σε αυτό το απαίσιο επεισόδιο με την αναισθησία τους και αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός χρησιμοποιώντας ωμή βία", ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.
 

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικοί στη Γαλλία σκίζουν με μαχαίρια φουσκωτή βάρκα με μετανάστες
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Προκαλεί ξανά ο Καπηλιώτης για Βαρωσιώτου-«Καλά της είπε και αν της είπε να ακυρώσει το πόρισμα»
Τον Κωνσταντίνο Πετρίδη ως μάρτυρα υπεράσπισης κάλεσε η πλευρά Συλλούρη-Τζιοβάνη στη δίκη Al Jazeera
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Επανέλαβε την απόφαση αλλά δεν τοποθετείται η Εισαγγελία για το χαστούκι του ΕΔΑΔ-«Θα μελετηθεί»