Ξεκινά προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των Εσπερινών Σχολείων

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει συστήσει Επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί  με τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Εσπερινών Σχολείων (Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών) και η οποία αναμένεται να υποβάλει προτάσεις για διάφορα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση μέχρι το τέλος του χρόνου.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην Επιτροπή συμμετέχουν οι Πανεπιστημιακοί Μαίρη Κουτσελίνη, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (επικεφαλής της Επιτροπής), Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης Πανεπιστημίου Frederick, Μαρία Γραβάνη, Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Ανοικτό πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Δ. Λούης, ο Διευθυντής Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ηλίας Μαρκάτζιης, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Μιχάλης Τσιάρλιστος, η Πρώτη Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Γεωργία Κούμα, ο Πρώτος Λειτουργός Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Τάσος Μενελάου, η Επικεφαλής της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Λένα Νικολάου, οι Επιθεωρητές Ανδρέας Φιλίππου, Γιώργος Κουτσίδης και Πολύμνια Χατζηνεοφύτου, και οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί Αντώνης Θεοδώρου, Διευθυντής Εσπερινής Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας, Νίκος Παπαευριπίδης, Β. Διευθυντής Τεχνικών Σχολών, Ελένη Παπαϊωάννου, Φιλόλογος, στο Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρνακας και Χαράλαμπος Χαμπουρής, καθηγητής Οικονομικών στο Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Λευκωσίας.
 
 Η Επιτροπή συνήλθε στην πρώτη της συνεδρία την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 υπό την προεδρία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή. Ο κ.Υπουργός, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την αποδοχή της πρόσκλησής του, ανέφερε ότι αναμένει από την Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη σημασία των Εσπερινών Σχολείων ως σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, τις ιδιαιτερότητές τους και ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά των ατόμων που φοιτούν σε αυτά, καθώς και το ευρύτερο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται αυτή την περίοδο, να καταθέσει εισηγήσεις, σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα (τέλος Δεκεμβρίου 2016) για τα ακόλουθα: 1. τον εκσυγχρονισμό του  Ωρολογίου Προγράμματος 2. τον εκσυγχρονισμό των Αναλυτικών Προγραμμάτων και 3. τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων αυτών.
 
Κατά την πορεία των εργασιών της Επιτροπής, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα συσταθούν υποεπιτροπές εργασίας, για να επιτυγχάνεται ταχύτερη και αποτελεσματικότερη παράλληλη προώθηση όλων των θεμάτων. Για την κατάθεση ολοκληρωμένων και τεκμηριωμένων εισηγήσεων, θα αξιοποιηθούν τόσο οι γνώσεις και η εμπειρία των μελών της Επιτροπής, όσο και τα πορίσματα ερευνών, οι εκθέσεις/εισηγήσεις κομμάτων και άλλο συσσωρευμένο υλικό, το οποίο έχει συγκεντρώσει η Μέση Εκπαίδευση. Όλα τα μέλη της Επιτροπής διαβεβαίωσαν τον Υπουργό ότι θα συνεργασθούν, για να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και αναδιαμόρφωση του τρόπου λειτουργίας των Εσπερινών Γυμνασίων – Λυκείων και των Εσπερινών Τεχνικών Σχολών.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της