Γαλλία και Ιταλία στέλνουν 3+1 αεροσκάφη

Ανταπόκριση από Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία στο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την ΕΕ  για αποστολή επιπλέον πτητικών μέσων.
 
Οι τρεις χώρες επικοινώνησαν με την Κυπριακή Δημοκρατίας και ζήτησαν πληροφορίες για να δουν κατά πόσο μπορούν να αποστείλουν εναέρια μέσα για κατάσβεση της πύρηνης λαίλαπας που καίει από χθες της περιοχή σολέας.
 
Βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές. 
 
Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο Υπουργός Εσωτερικών, η Δημοκρατία ζήτησε επιπρόσθετη βοήθεια σε πτητικά μέσα από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αποταθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για βοήθεια. "Έχω μιλήσει με τον Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη, το αίτημά μας βασικά είναι να αποσταλούν αεροσκάφη πυρόσβεσης, ο Επίτροπος έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία και θα πρέπει να αναμένεται απάντηση ως απόψε", είπε ο Υπουργός. Εξήγησε ότι επαφίεται στους αρμοδίους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού να δουν ποια διαθεσιμότητα υπάρχει και πόσα αεροσκάφη μπορούν να αποσταλούν στην Κύπρο.
 
Πάντως, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και πως η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει με την αποστολή 3 αεροσκαφών από τη Γαλλία και ενός από την Ιταλία.
 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ ανέφερε ότι από αύριο αναμένουμε επιπρόσθετα πτητικά μέσα από Ισραήλ, Ελλάδα και από ευρωπαϊκές χώρες που ανταποκρίνονται στο αίτημα που υπέβαλε η Κύπρος στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για βοήθεια.
 
 

 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ξέσπασμα Πυροσβεστών για τα φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας-«Αγγίζουν τα όρια της εγκληματικότητας»
Απουσιάζει 16χρονος από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία
Πονοκέφαλος οι διπλωματικές ισορροπίες στην κηδεία του Πάπα-Η λίστα των επισήμων και το παράδειγμα του 2005
Αχυράνθρωπους του Σιζόπουλου θεωρεί ο Παπαδάκης αυτούς που φημολογούνται για διάδοχοι-«Μασκαραλίκια»
Παίρνουν σειρά συγγενείς θυμάτων και αστυνομικοί στην Ερευνητική για ΤΑΚΑΤΑ-Θα δοθούν στοιχεία για τα τροχαία
Καταρτίζει οδικό χάρτη για απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Εκ νέου αναβολή στην υπόθεση πολιτογραφήσεων-Zητήθηκε χρόνος ώστε να παραδοθεί μαρτυρικό υλικό
Πώς συνέβη η τραγωδία στου Ρέντη με θύμα τη 12χρονη-Είχε σκοτωθεί ο αδερφός της σε ανάλογο δυστύχημα
Απειλές Άγκυρας προς Λευκωσία-«Αν χρειαστεί, θα κάνουμε στην Κύπρο ό,τι και στο παρελθόν»
Tρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην πόλη Πάβλοχραντ