Εκλογή προέδρου Βουλής: Θρίλερ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο

Μέχρι και την τελευταία στιγμή αναμένεται να κρατήσει η αγωνία και το παρασκήνιο για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής, η οποία θα γίνει στην απογευματινή συνεδρία της ολομέλειας, μετά την τελετή διαβεβαίωσης των νέο-εκλεγέντων βουλευτών.

15 λεπτά πριν την έναρξης της συνεδρίας θα συνέλθουν εκ νέους οι αρχηγοί των κομμάτων, αυτή την φορά στην παρουσία και του ΕΛΑΜ,  οι οποίοι αναμένεται να λάβουν απόφαση σε σχέση με την σειρά που θα γίνεται η ψηφοφορία, εάν δηλαδή θα είναι με αλφαβητική σειρά, ή εάν οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν ανάλογα με την δύναμη των κομμάτων.
 
Κρίσιμη συνάντηση του Κέντρου
Καθοριστική πάντως για την έκβαση της ψηφοφορίας θα είναι η συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι οι ηγέτες των κομμάτων του λεγόμενου Κέντρου.
ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία, Αλληλεγγύη και Οικολόγοι θα κληθούν να καταλήξουν σε κοινό υποψήφιο αλλά και στρατηγική.
Τις τελικές του αποφάσεις αναμένεται να λάβει σήμερα το πρωί και το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ.
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας έχει οριστεί για τις 4 το απόγευμα, υπο την προεδρία του γηραιότερου των βουλευτών, Αδάμου Αδάμου, ο οποίος θα κληθεί να επιβλέψει το δύσκολο έργο της εκλογής του Προέδρου του σώματος, καθώς και των γραμματέων και των κοσμητόρων. 
Εκτός απροόπτου δεν αναμένεται να απουσιάζει κάποιος από τους 56 βουλευτές. 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Πήρε θέση και για τη μαντήλα ο Ερντογάν-«Αν προσπαθήσετε να την πειράξετε θα μας βρείτε απέναντί σας»
Πέντε άτομα επέζησαν για 36 ώρες πάνω σε ένα αεροπλάνο περικυκλωμένο από αλιγάτορες στον Αμαζόνιο
Αιμόφυρτος εντοπίστηκε άνδρας στη Λεμεσό-Ενδεχομένως να έπεσε από ύψος, πληροφορία για παρουσία δεύτερου προσώπου
Διαψεύδει τα περί σύλληψης του γενικού του γραμματέα στα κατεχόμενα το Volt-«Είναι καλά»
Ο Ζελένσκι αποκάλυψε τι είπε με τον Τραμπ στο Βατικανό-Τι σηματοδοτεί η στροφή στις σχέσεις τους
Σήκωσε το γάντι και απάντησε στο ΑΚΕΛ για τη μετάβαση στο Ισραήλ ο Πρόεδρος-«Είδατε τη συμμετοχή στην εκδήλωση»
Καταγγέλλει τον Ερντογάν για περιφρόνηση του ΟΗΕ και υπόσκαψη της προσπάθειας προόδου το ΥΠΕΞ
Τρίτη συνεχόμενη κίτρινη προειδοποίηση Μετεωρολογικής-Έντονα καιρικά φαινόμενα και την Κυριακή
Στάθηκε στην αντίδραση Τ/κ και αποκατέστησε την πραγματικότητα ο ΠτΔ-«Δεν ανέμενα κάτι διαφορετικό από Ερντογάν»
Το ξεκόβει για κυπριακά πλοία σε λιμάνια της Τουρκίας ο Ερντογάν-Χαϊδεύει τους σφετεριστές ε/κ περιουσιών