Πρώτος ο κανένας για την Προεδρία της Βουλής

Την πεποίθηση ότι νέος Πρόεδρος της Βουλής θα είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αν και εκτιμούν ότι καταλληλότερος για αυτή τη θέση είναι ο Άντρος Κυπριανού, μετά τον «κανένα», εκφράζουν πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Σημερινή».
 
Όπως επισημαίνεται,ο Αβέρωφ Νεοφύτου κερδίζει τη μάχη της Προεδρίας οριακά , αφού σε σχετικό ερώτημα, το 22% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι νέος ΠτΒ θα είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σε σχέση με το 21% που πιστεύουν ότι τελικά θα κερδίσει ο Άντρος Κυπριανού. Το 18% βλέπουν τον Δημήτρη Συλλούρη νέο ΠτΒ, το 15% τον Μαρίνο Σιζόπουλο και το 5% τον Γιώργο Περδίκη, ενώ ένας στους πέντε δεν εκφράζει άποψη.
 
Ιδανικότερος για την Προεδρία της Βουλής, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης,  κρίνεται ο Άντρος Κυπριανού με 19%, τον οποίο ακολουθεί ο Δημήτρης Συλλούρης με ποσοστό 14%. Το 11% θεωρούν ικανότερο τον Αβέρωφ Νεοφύτου, το 8% τον Μαρίνο Σιζόπουλο, το 7% τον Γιώργο Περδίκη και το 2% τον Γιώργο Λιλλήκα. Πάντως, το 23% θεωρούν ότι κανένας βουλευτής δεν κάνει για Πρόεδρος της Βουλής.
 
Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά για τους υποψηφίους για την Προεδρία της Βουλής, το 26% κρίνει τον Αβέρωφ Νεοφύτου ως πολυμήχανο και τον Άντρο Κυπριανού το 17%. Ένας στους δέκα δίδει αυτό το χαρακτηριστικό στον Δημήτρη Συλλούρη, το 7% στον Μαρίνο Σιζόπουλο, το 5% στον Γιώργο Περδίκη και το 1% στον Γιώργο Λιλλήκα. Χαρακτηριστικό, ωστόσο, είναι το γεγονός πως το 32% δεν κρίνουν κανέναν από τους υποψηφίους πολυμήχανο.
 
Την ίδια ώρα, το 34% των ερωτώμενων δεν κρίνει κανέναν από τους υποψηφίους ως αποτελεσματικό, με τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρο Κυπριανού να κρίνονται αποτελεσματικοί από το 17%. Πιο συναινετικός κρίνεται ο Άντρος Κυπριανού σε ποσοστό 26%, ενώ ακολουθεί με 15% ο Δημήτρης Συλλούρης κι οι Γιώργος Περδίκης και Αβέρωφ Νεοφύτου με 10%. Σημειώνεται πως ο κανένας έρχεται πρώτος με 30%.
 
Ως προς τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Βουλής,  το 37% δηλώνουν πως πρέπει να είναι δυναμικός, το 33% ότι πρέπει να είναι συναινετικός, το 24% ότι πρέπει να είναι αποδεκτός από όλα τα κόμματα, το 15% έντιμος και ειλικρινής και το 12% να είναι έξυπνος. Και σε αυτήν την περίπτωση τα ποσοστά ανάμεσα στους ψηφοφόρους κάθε κόμματος διαφέρουν.
 
ΠΗΓΗ: Σημερινή
 
 

Δειτε Επισης

Τη Λευκωσία από ψηλά και τη γραμμή αντιπαράταξης είδε ο Μόντι-Επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης
Πιθανή απομάκρυνση Γερμανών από Ισραήλ μέσω Κύπρου θα συζητήσει ο Βάντενφουλ με Κόμπο
Η Κοινή Διακήρυξη στο πλαίσιο επίσκεψης Μόντι-Η Ινδία τονίζει την ακλόνητη στήριξή της στην κυριαρχία της Κύπρου
Στην ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου και Ινδίας αναφέρθηκαν Χριστοδουλίδης και Μόντι
Ευχαριστίες ΠτΔ σε Μόντι για τη στάση Ινδίας στο Κυπριακό-Παρασημοφορήθηκε με Μεγαλόσταυρο Τάγματος του Μακαρίου
ΒΙΝΤΕΟ: Υποδέχθηκε τον Μόντι στο Προεδρικό ο Χριστοδουλίδης
Πρώτη επίσκεψη Ινδού Πρωθυπουργού μετά από 23 χρόνια στην Κύπρο
Το Ισραήλ βάζει φρένο σε όσους θέλουν να επιστρέψουν μέσω Αθήνας και Λάρνακας
Κοινή Διακήρυξη εταιρικής σχέσης υπογράφουν τη Δευτέρα Κύπρος και Ινδία
Ανάστατοι και στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης Ισραήλ με Ιράν-Συνεδρία για θέματα ασφαλείας