10 χρόνια φυλακή σε Κύπριο επιχειρηματία για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα

Χειροπέδες σε 53χρονο επιχειρηματία από τη Λευκωσία ο οποίος καταζητείτο από τις Ελληνικές αρχές για έκτιση ποινής φυλάκισης σχετικά με αδικήματα φοροδιαφυγής φόρεσε η αστυνομία.  

Συγκεκριμένα ο 53χρονος τον Μάιο του 2015 καταδικάστηκε στην Ελλάδα σε 10ετή ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή δεκάδων χιλιάδων ευρώ και εκ τότε εξαφανίστηκε.  

Σε βάρος του καταδικασθέντα εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Ελληνικές αρχές καθώς διέφυγε από την χώρα και συνελήφθη χθες βράδυ από τις Κυπριακές αρχές.

Ο 53χρονος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο αποφάσισε όπως στις 8 Ιουνίου εξεταστεί το αίτημα των Ελληνικών αρχών για έκδοση του στην Ελλάδα. Μέχρι τότε ο 53χρονος θα βρίσκεται ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 15 χιλιάδων ευρώ.  

Η ποινή που επιβλήθηκε στον 53χρονος είναι εξαγοράσιμη.
 

Δειτε Επισης

Χαμηλές προσδοκίες Στεφάνου για την συνάντηση στη Νέα Υόρκη-«Να προσέλθουμε με καλή θέληση»
Στο κελίο για έξι μέρες ο 38χρονος για την απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα
Άφησε ανοιχτό παράθυρο για ποινική κατά πρώην υπουργού και Γ.Δ του Μεταφορών η Ερευνητική-Φόντο η εγκύκλιος του 2017
Επίθεση σε Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ από ΑΚΕΛ για το πόρισμα των ΤΑΚΑΤΑ-«Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο»
Διαβήματα Προέδρου για την δίωξη Σενέρ Λεβέντ-Καλεί τους θεσμούς της ΕΕ να σταματήσουν την Τουρκία
Νύφες ετών έξι... Κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν πριν πάνε σχολείο στην Υεμένη-Η τραγική ιστορία της Γκάντα
Απογοήτευση ΥΠΕΞ για τις ίσες αποστάσεις ΗΕ στις εκθέσεις-Καλωσορίζει τη δέσμευση ΓΓ για επανέναρξη των συνομιλιών
Απολογείται την Κυριακή η Μουτζούκου-Πιθανόν θα εμπλέξει και άλλα άτομα στον θάνατο του Παναγιωτάκη
Βλέπει άνοιγμα νέας σελίδας για την Τουρκία με τον αφοπλισμό του PKK ο Ερντογάν
Όταν το ΤΑΕ (Ε) του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας δεν διαβάζει Ποινική Δικονομία (Κεφ.155)