Στο νοσοκομείο 10 παιδιά που συμμετείχαν σε κατασκήνωση

Στο  νοσοκομείο μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ 10 παιδιά ηλικίας 11 περίπου χρονών, με συμπτώματα εμετού, διάρροιας και πυρετού. Τα παιδιά φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση του υπουργείου Παιδείας στον Πρόδρομο και χθες βράδυ παραπονέθηκαν για πόνους στην κοιλιά, ενώ κάποια έκαναν εμετό. Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα ιατρικά κέντρα Πλατρών,  Κυπερούντας και στο νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ελπιδοφόρο Νεοκλέους, τρεις είναι οι εκδοχές για τι συνέβη. Είτε πρόκειται για ίωση, είτε για εμπύρετη γαστρεντερίτιδα είτε για τροφική δηλητηρίαση. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκαν τα παιδιά θα καταδείξουν τι προκάλεσε τα συμπτώματα αυτά στα παιδιά. Πάντως, τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν και η κατάσταση της υγείας των παιδιών  εξελίσσεται ομαλά.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ελπιδοφόρο Νεοκλέους, οι γονείς των παιδιών που αδιαθέτησαν ενημερώθηκαν αμέσως και κλήθηκαν για καθαρά προληπτικούς λόγους μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, να μεταφερθούν στα σπίτια τους. Παράλληλα έγινε προτροπή και στους υπόλοιπους γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι επιτόπιοι έλεγχοι και εξετάσεις των υγειονομικών υπηρεσιών. 
 
Όπως ανέφερε ο κ. Νεοκλέους, στην κατασκήνωση βρίσκονταν συνολικά 90 άνθρωποι, εκ των οποίων 75 παιδιά από τη Λεμεσό και τη Λευκωσία. Η κατασκήνωση επρόκειτο να ολοκληρωθεί αύριο, ωστόσο εκκενώθηκε από σήμερα για προληπτικούς λόγους.  Στο χώρο έσπευσαν και οι υγειονομικές υπηρεσίες για εξετάσεις και επιτόπιος ελέγχους. 
 
Γονείς παιδιών που συμμετείχαν στην κατασκήνωση καλούνται να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε ιατρικό κέντρο, εφόσον διαπιστώσουν οποιαδήπτε συμπτώματα. 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου