Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αργάκα – Βίντεο από την ολονύχτια μάχη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 11 το βράδυ ο πύρινος εφιάλτης που μαινόταν ανεξέλεγκτος από τις 2 και 40 το μεσημέρι στο χωριό Αργάκα ο οποίος κατέκαψε τεράστια έκταση του κρατικού δάσους.

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες μέλη πυρόσβεσης, αφού κόπασαν γύρω στις 8 οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, κατάφεραν να περικυκλώσουν την πυρκαγιά και περίπου 3 ώρες αργότερα να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Λόγω του σκότους τα 8 πτητικά μέσα που επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αποχώρησαν και οι προσπάθειες συνεχίστηκαν μόνο από τις επίγειες δυνάμεις.

Η πυροσβεστική υπηρεσία και το τμήμα δασών βρίσκονται σε συναγερμό από το μεσημέρι ενώ η μάχη για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά ήταν ολονύχτια.

Οι αδηφάγες φλόγες  κατέκαψαν πέραν των 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και πευκόδεντρα, ωστόσο δεν απείλησαν την κατοικημένη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ζητήθηκε η συνδρομή των ελικοπτέρων της αστυνομίας και των Βρετανικών Βάσεων ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις για την κατάσβεση της φωτιάς και από άλλες επαρχίες. Επίσης ζητήθηκε και η συνδρομή πτητικών μέσων από το Ισραήλ τα οποία προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Πάφου η ώρα 8 το πρωί. 

Με το πρώτο φώς της ημέρας τα εναέρια μέσα ρίχθηκαν και πάλι στη μάχη πυρόσβεσης με σκοπό την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ στο έργο συνδράμουν και 3 πτητικά αεροσκάφη που έφθασαν από το Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πυρκαγιά φόρεσαν χειροπέδες δυο πρόσωπα, η οικία των οποίων βρίσκεται στη μέση του κρατικού δάσους, και σύμφωνα με αστυνομική πηγή ο 62χρονος ύποπτος και η 46χρονη σύζυγος του καψάλιζαν χόρτα. Αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά ενώ αξιολογούνται πληροφορίες ότι ενδεχομένως η φωτιά να τέθηκε κακόβουλα.

Δειτε Επισης

Η κατάθεση της παιδίατρου στη δίκη της Πισπιρίγκου-«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν πίστευα ότι πέθανε»
Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη-Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
Σκότωσε τη σύζυγο του και πήγε σε ξενοδοχείο να δει ειδήσεις ο 50χρονος στο Μενίδι
Καμπανάκι CPT για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές και κρατητήρια-Όσα καταγράφονται στην έκθεση
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Υπεραμύνεται των αποφάσεων της για Κατσουνωτό η Εισαγγελία-Αντεπιτίθεται στην Αρχή, ενοχλημένη με τις επικρίσεις
H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»