Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αργάκα – Βίντεο από την ολονύχτια μάχη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 11 το βράδυ ο πύρινος εφιάλτης που μαινόταν ανεξέλεγκτος από τις 2 και 40 το μεσημέρι στο χωριό Αργάκα ο οποίος κατέκαψε τεράστια έκταση του κρατικού δάσους.

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες μέλη πυρόσβεσης, αφού κόπασαν γύρω στις 8 οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, κατάφεραν να περικυκλώσουν την πυρκαγιά και περίπου 3 ώρες αργότερα να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Λόγω του σκότους τα 8 πτητικά μέσα που επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αποχώρησαν και οι προσπάθειες συνεχίστηκαν μόνο από τις επίγειες δυνάμεις.

Η πυροσβεστική υπηρεσία και το τμήμα δασών βρίσκονται σε συναγερμό από το μεσημέρι ενώ η μάχη για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά ήταν ολονύχτια.

Οι αδηφάγες φλόγες  κατέκαψαν πέραν των 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και πευκόδεντρα, ωστόσο δεν απείλησαν την κατοικημένη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ζητήθηκε η συνδρομή των ελικοπτέρων της αστυνομίας και των Βρετανικών Βάσεων ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις για την κατάσβεση της φωτιάς και από άλλες επαρχίες. Επίσης ζητήθηκε και η συνδρομή πτητικών μέσων από το Ισραήλ τα οποία προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Πάφου η ώρα 8 το πρωί. 

Με το πρώτο φώς της ημέρας τα εναέρια μέσα ρίχθηκαν και πάλι στη μάχη πυρόσβεσης με σκοπό την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ στο έργο συνδράμουν και 3 πτητικά αεροσκάφη που έφθασαν από το Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πυρκαγιά φόρεσαν χειροπέδες δυο πρόσωπα, η οικία των οποίων βρίσκεται στη μέση του κρατικού δάσους, και σύμφωνα με αστυνομική πηγή ο 62χρονος ύποπτος και η 46χρονη σύζυγος του καψάλιζαν χόρτα. Αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά ενώ αξιολογούνται πληροφορίες ότι ενδεχομένως η φωτιά να τέθηκε κακόβουλα.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ταυτοποιήθηκαν άλλοι εννέα αγνοούμενοι-Κατ’ ιδίαν επαφές Αριστοτέλους με τις οικογένειες των θυμάτων
Παρακολουθεί «με ιδιαίτερη προσοχή» τις διαδικασίες για σφετερισμό ε/κ περιουσιών ο Παγκύπριος Δικηγορικός
Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»
Ασκήσεις επί χάρτου για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες στο Στρόβολο-Σε εφαρμογή η Γ΄ φάση του «κτίΖΩ»
Τα προγράμματα ανίχνευσης καρκίνου στην Κύπρο παρουσίασε ο Δαμιανός σε σύνοδο ΠΟΥ
Ξεκίνησε η συζήτηση στην Επ. Εργασίας για τα tips-Έντονες διαφωνίες από επιχειρηματίες
Εξελίξεις 46 χρόνια μετά την αποστολή λάθος οστών αγνοουμένων στην Ελλάδα-Δίνουν δείγματα δύο από τις οκτώ οικογένειες
Ενδεχόμενη ανθρώπινη δραστηριότητα στην Αμαθούντα από την 1η χιλιετία π.Χ. δείχνουν ανασκαφές
Ολιστική προσέγγιση για ψυχοκοινωνική στήριξη νέων θα προωθήσει η Κύπρος