Τετραήμερη κράτηση σε δύο ύποπτους για την πυρκαγιά στην Αργάκα

Διάταγμα τετραήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον δύο ατόμων στην Πάφο σε σχέση με την πυρκαγιά στην περιοχή Στρούμπος της Αργάκας, η οποία χαρακτηρίστηκε ως μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

Στάχτη και αποκαϊδια είναι η εικόνα που απεικονίζει σήμερα η περιοχή Στρούμπος της Αργάκας  μετά την χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή και που παραμένει ζωντανή αν και έχει τεθεί σε έλεγχο στις 3 πμ.

Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στη σκηνή παλεύοντας με τις φλόγες όλη την νύχτα. Τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης σταμάτησαν λόγω σκότους και επανήρχισαν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο Φειδίας Χαραλάμπους, δασικός λειτουργός που υπηρετεί στην κοιλάδα Αγίου Μερκουρίου εδώ και πέντε χρόνια, μίλησε για μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

Ισραηλινά ελικόπτερα που έφθασαν επιχείρησαν το πρωί με επιβραδυντική ύλη έτσι ώστε να ασφαλίσουν τα όρια της πυρκαγιάς.

Ο Τάκης Πειλίδης, διευθυντής του Τμήματος Δασών Κύπρου χαρακτήρισε δύσκολο το εγχείρημα της κατάσβεσης της πυρκαγιάς η οποία ξεκίνησε στις 2.35μμ χθες από μια κατοικία στην Αργάκα όταν κάποιοι προσπάθησαν να κάψουν σκουπίδια.

Ανέφερε ότι για το έργο της κατάσβεσης συγκεντρώθηκαν δυνάμεις από όλες τις επαρχίες ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι και ξηρασία κατέστησαν δύσκολες οι συνθήκες. Πρόκειται είπε για μια μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, μιας 46χρονης από τη Συρία και ενός 62χρονου από την Αργάκα όπου παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο το οποίο εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης τεσσάρων ημερών για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα
Πράσινο Bουλής για προμήθεια και εγκατάσταση 400.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρισμού από τη CYTA
Έγκριση κανονισμών Φορέα προς ικανοποίηση ιδιοκτητών κατεχόμενης περιουσίας