Ποινική δίωξη κατά του φερόμενου δολοφόνου της Κοξ

H βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία στον Τόμας Μέιρ, φερόμενο δράστη της δολοφονίας της βουλευτίνας Τζο Κοξ.
"Ασκήσαμε δίωξη σε έναν άνδρα για ανθρωποκτονία, σοβαρή σωματική βλάβη, κατοχή όπλου με πρόθεση διάπραξη εγκλημάτων και κατοχή επιθετικού όπλου ", δήλωσε ο Νικ Γουάλεν, επικεφαλής της αστυνομίας του Γιόρκσαϊρ, σε ανακοίνωση του.

 
Ο Τόμας Μέιρ, 52 ετών, αναμένεται να παρουσιαστεί στις δικαστικές αρχές στο Γουστμίνστερ στο Λονδίνο, ανέφερε ο Γουάλεν.


Σε μια άλλη εξέλιξη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τηλεφωνικά τα συλλυπητήρια του στον Μπρένταν Κοξ, σύζυγο της βουλευτίνας Τζο Κοξ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. "Ο κόσμος είναι ένα καλύτερο μέρος χάρη στην ανιδιοτελή υπηρεσία που προσέφερε σε άλλους και δεν μπορεί να υπάρξει καμία αιτιολόγηση για αυτό το ειδεχθές έγκλημα που στέρησε από μια οικογένεια, μια κοινότητα, ένα έθνος μια αφοσιωμένη σύζυγο, μητέρα και δημόσια λειτουργό", σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
 
Ο Ομπάμα επικοινώνησε με τον Μπρένταν Κοξ από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, στο οποίο επέβαινε ο Αμερικανός πρόεδρος ταξιδεύοντας μαζί με την οικογένεια του, προς ένα φυσικό πάρκο για διακοπές στις δυτικές ΗΠΑ.
 
Εξάλλου, η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά σχεδόν επτά μονάδες έναντι εκείνης για την έξοδό της από την 28μελή Ενωση, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.
 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την BMG για την εφημερίδα The Herald, η πλευρά της "παραμονής" προηγείται με ποσοστό 53,3% έναντι 46,7% εκείνης της "εξόδου". Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε 1.064 ενηλίκων, από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου, και δεν περιλαμβάνει όσους δήλωσαν "δεν γνωρίζω". (http://bit.ly/28LInaC)
 
Ωστόσο, σε μία άλλη, διαδικτυακή δημοσκόπηση της BMG. το στρατόπεδο της "εξόδου" προηγείται με 55,5%, έναντι 44,5% εκείνου της "παραμονής". Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν από τη δολοφονία, την Πέμπτη, της Τζο Κοξ. Η δημοσκόπηση της BMG αναμενόταν να δημοσιοποιηθεί στις 16 Ιουνίου, αλλά καθυστέρησε λόγω της δολοφονίας της Κοξ.
 
 

Δειτε Επισης

Εντός δύο εβδομάδων η απόφαση Τραμπ για Ιράν-Δίνει περιθώριο στη διπλωματία, συνάντηση στην Ελβετία
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ αποσύρουν δεκάδες αεροσκάφη από βάση στο Κατάρ
LIVE: Νέα επίθεση του Ιράν στην Μπερ Σεβά με βαλλιστικό πύραυλο-Ζημιές σε κατοικίες, πέντε τραυματίες
O μοναδικός επιζών της Air India αποκαλύπτει πώς κατάφερε να βγει ζωντανός από το αεροπλάνο
Ισόβια κάθειρξη σε Κινέζο φοιτητή που νάρκωσε και βίασε 10 γυναίκες στη Βρετανία
Εκτελέστηκε δημοσιογράφος στη Σαουδική Αραβία για εσχάτη προδοσία-Το «προφητικό» tweet του
Το Ιράν είχε επικοινωνία με ΗΠΑ-Θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις
Προειδοποιούν τη Χεζμπολάχ οι ΗΠΑ-«Θα ήταν πολύ κακή απόφαση να εμπλακείτε στον πόλεμο»
Ρωσία προς ΗΠΑ: Μην εμπλακείτε στρατιωτικά κατά του Ιράν, οι συνέπειες θα είναι ανεξέλεγκτες