Περικύκλωσαν την πυρκαγιά στην Αργάκα- Ολονύχτια μάχη (video & pics)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν τα μέλη πυρόσβεσης, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τον πύρινο εφιάλτη που από τις 14:41 το μεσημέρι ξέσπασε στο χωριό Αργάκα της επαρχίας Πάφου και έκτοτε μαίνεται ανεξέλεγκτος.

 

Αρχικά, η πυρκαγιά έκαιγε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, ωστόσο, λόγω των σφοδρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, σε ανυποψίαστο χρόνο επεκτάθηκε στο κρατικό δάσος, θέτοντας σε κόκκινο συναγερμό όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

 

 

Από την πρώτη στιγμή, στη σκηνή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών ενώ στη μάχη με τις αδηφάγες φλόγες ρίχθηκαν και όλα πτητικά μέσα.

Ωστόσο, λόγω του ότι η τεράστια πυρκαγιά μαινόταν ανεξέλεγκτη, ζητήθηκε η συνδρομή των ελικοπτέρων της αστυνομίας και των Βρετανικών Βάσεων ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις για την κατάσβεση της φωτιάς και από άλλες επαρχίες.

 

Μέχρι τις 7 το απόγευμα η πυρκαγιά κατέκαψε πέραν των 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και πευκόδεντρα ενώ δεν απειλήθηκε η κατοικημένη περιοχή. 

Λίγο μετά τις 8 και 30 το βράδυ, τα πτητικά μέσα, λόγω του σκότους, αποχώρησαν, ενώ οι ισχυροί άνεμοι κόπασαν με αποτέλεσμα, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, τα μέλη της δύναμης να καταφέρουν να περικυκλώσουν την πυρκαγιά.

Οι προσπάθειες για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο καταβάλλονται από τις επίγειες δυνάμεις οι οποίες θα συνεχίσουν το έργο τους. 

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη θα ριχθούν και πάλι τα πτητικά μέσα, ενώ τέθηκε ζήτημα για βοήθεια και από το Ισραήλ. Σε περίπτωση που προχωρήσουν οι διαδικασίες, αεροσκάφοι του Ισραήλ αναμένεται να συνδράμουν το πρωί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

 

Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς, παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι οι κάτοικοι του χωριού, ρίχθηκαν και οι ίδιοι στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Δείτε ενδεικτικά βίντεο από τον πύρινο εφιάλτη που εξασφάλισε ο Ρεπόρτερ.

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε στη Γάζα τις σορούς τριών ομήρων της Χαμάς
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Δύο αδέρφια έσπασαν τον κώδικα του Ethereum και έκλεψαν crypto $25 εκατ. μέσα σε δευτερόλεπτα
Η κατάθεση της παιδίατρου στη δίκη της Πισπιρίγκου-«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν πίστευα ότι πέθανε»
Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη-Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
Σκότωσε τη σύζυγο του και πήγε σε ξενοδοχείο να δει ειδήσεις ο 50χρονος στο Μενίδι
Καμπανάκι CPT για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές και κρατητήρια-Όσα καταγράφονται στην έκθεση