Σύνδεσμος Οπλοπωλών: Ναι στη μαθητική άδεια ανηλίκων

  Στην αντεπίθεση περνά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οπλοπωλών, με αφορμή τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν δημοσίως σε σχέση με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εφαρμογή της μαθητικής άδειας κυνηγίου.
 
Μιλώντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου , Άγγελος Πιτσιλλής υπεραμύνθηκε των προνοιών του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι απλά ρυθμίζει μια ακαταστασία που υπάρχει ως προς τη συνοδεία ανήλικων στο κυνήγι. «Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει την κατοχή όπλων από ανήλικους, όπως λανθασμένα αφήνουν να εννοηθεί κάποιοι για σκοπούς δικής τους προβολής», τόνισε ο κ. Πιτσιλλής.
 
Σημείωσε ότι βάσει το νομοσχεδίου, μπαίνουν αυστηρές προδιαγραφές για τη χρήση όπλων από ανήλικους στο κυνήγι. Κατ’ αρχήν, τόνισε, το παιδί θα μπορεί να πηγαίνει στο κυνήγι εφόσον ο πατέρας του είναι κάτοχος άδειας κυνηγού και δεν έχει σε βάρος του οποιαδήποτε καταδίκη.
 
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι βάσει της πρότασης νόμου, ανήλικοι μόλις 14 ετών θα κρατούν κυνηγετικό όπλο, υπέδειξε πως ούτως ή άλλων αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σήμερα. «Είναι ορθότερο ανήλικοι να εκδράμουν την κυνηγετική περίοδο μαζί με τους γονείς τους, χωρίς να τους παρέχεται, εκ των προτέρων, εξειδικευμένη επιμόρφωση σε σχέση με το όπλο, τη φύση και το περιβάλλον»; Διερωτήθηκε.
 
Υπέδειξε παράλληλα, πως βάσει της προωθούμενης πρότασης νόμου, θα παραχωρείται  και η μαθητική άδεια σε ανήλικους άνω των δεκατεσσάρων ετών, αφού πρώτα περάσουν από επιμορφωτικά μαθήματα και εκπαίδευση σε σχέση με το κυνήγι.
 
Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οπλοπωλών παρατηρεί ότι οι πλείστοι φορείς  που εξέφρασαν διαφωνίες, δεν έτυχαν επαρκούς πληροφόρησης. Διευκρινίζει ότι το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει την κατοχή όπλων από δεκατετράχρονους, παρά μόνον όταν συνοδεύονται από τους γονείς τους σε κυνηγετικές εξορμήσεις και βρίσκονται συνεχώς υπό την επίβλεψή τους και ρυθμίζει παράλληλα το θέμα της παραχώρησης εν ώρα κυνηγίου, κυνηγετικού όπλου, που ανήκει στον πατέρα του μαθητευόμενου κυνηγού.
 
«Η δε κατοχή όπλων από ανήλικους φυσικά και εξακολουθεί να απαγορεύεται. Παρόμοια νομοσχέδια έχουν είδη ψηφιστεί και ισχύουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (πχ Μάλτα, Φινλανδία) και στοχεύουν στην ορθή κυνηγετική και περιβαλλοντική διαπαιδαγώγηση των νέων αλλά και τον αυστηρό έλεγχο της προσωρινής χρήσης όπλου, πατρικής ιδιοκτησίας, από ανήλικους», σημειώνει.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της