Παρακολουθούσαν με GPS τη Ντανιέλα! Πληρωμένοι δολοφόνοι πίσω από το φονικό;

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως σε σχέση με τη στυγερή δολοφονία της 36χρονης Μολδαβής, Ντανιέλα Κόρσα, που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στη Λάρνακα το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2015. 

Όπως μετέδωσε χθες η ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ο 31χρονος Βούλγαρος που φόρεσε χθες χειροπέδες έχει συνδεθεί το DNA του με το σχοινί που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για να δέσει πισθάγκωνα στο πάτωμα την 36χρονη, ενώ ήταν στη λίστα των υπόπτων που είχαν ανακριθεί.

Ωστόσο η ανάμιξη του στο φόνο φαίνεται να έχει και συνέχεια….

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία της αστυνομίας, φίλος του 31χρονου, επίσης από τη Βουλαγαρία, φέρεται να τοποθέτησε στο όχημα της Ντανιέλας συσκευή εντοπισμού και παρακολούθησης θέσης (GPS), η οποία βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, και να παρακολουθούσε τις κινήσεις του θύματος. Δυο μέρες μετά το φονικό, ο αλλοδαπός αναζητήθηκε από την αστυνομία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, ωστόσο αναχώρησε από την Κύπρο.

Από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων διαπιστώθηκε ότι  εντός του χρονικού διαστήματος που πιστεύεται ότι διαπράχθηκε ο φόνος, το κινητό τηλέφωνο του Βούλγαρου  λάμβανε σήμα από κεραία που βρίσκεται εγκατεστημένη σε κοντινή απόσταση από το διαμέρισμα του θύματος. Επίσης όπως «έδειξαν» τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε συχνή επικοινωνία με τον 31χρονο που έχει συλληφθεί και με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις.

‘Έκανε τον «Κινέζο» αλλά... έπεσε σε αντιφάσεις 

Ανακρινόμενος ο 31χρονος λίγους μήνες μετά το φονικό ανέφερε στην αστυνομία ότι δεν είχε συναντηθεί με τον καταζητούμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ στη συνέχεια ανάφερε ότι μερικές φορές μετά που σχόλανε από την εργασία του είχε συναντήσεις μαζί του.

Όπως ανέφερε, κατά τις συναντήσεις τους, τον  μετέφερε με το αυτοκίνητο του σε περιοχές στην Λάρνακα που δεν θυμόταν, για να επισκεφθεί κάποιες φίλες του, τις οποίες ο ίδιος δεν γνωρίζει.

Όταν ενημερώθηκε για την ύπαρξη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του τηλεφώνου του και του ζητήθηκε να δικαιολογήσει την λήψη σήματος από την συσκευή του στην περιοχή που διαπράχθηκε ο φόνος ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ένα από τα σημεία που μετέφερε τον ομοεθνή του, ήταν στην περιοχή Μακένζι για να συναντήσει μια γυναίκα.

Συγκεκριμένα, την 31/10/2015 περί ώρα 0200, αφού σχόλασε, μετέφερε τον εν λόγω αλλοδαπό σε συγκεκριμένο σημείο στην οδό Τουζ Χανέ στην Λάρνακα. Ο εν λόγω αλλοδαπός, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς τις πολυκατοικίες της περιοχής ενώ ο ίδιος τον περίμενε στο αυτοκίνητο.Μετά από πάροδο κάποιας ώρας, την οποία δεν μπορούσε να προσδιορίσει, ο φίλος του επέστρεψε στο αυτοκίνητο και αφού τον πήγε σπίτι του, ο ίδιος πήγε στο δικό του.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ο χώρος που ο ύποπτος στάθμευσε το όχημα του έχει απόσταση 250 περίπου μέτρα από την πολυκατοικία του θύματος ενώ όπως διαφάνηκε από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα ο ύποπτος είχε αριθμό κλήσεων από και προς το τηλέφωνο του εν λόγω ομοεθνή του. Οι κλήσεις αυτές έγιναν εντός του χρονικού διαστήματος που πιστεύεται ότι διαπράχθηκε ο φόνος. Του ζητήθηκε να εξηγήσει τον λόγο που έγιναν, όμως δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις. 

Τον «πρόδωσε» το DNA… 

Περί τα μέσα Μαρτίου ο ύποπτος κλήθηκε εκ νέου για ανάκριση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την φιλική του σχέση με τον καταζητούμενο, τις μεταφορές και εξυπηρετήσεις που του παρείχε με το αυτοκίνητο του για να συναντιέται όπως ισχυρίστηκε με κοπέλα στην περιοχή Μακένζυ και δήλωσε γραπτώς ότι δεν γνώριζε την 36χρονη Ντανιέλα.

Ανάφερε επίσης ότι πληροφορήθηκε για τον θάνατο της από τρίτα πρόσωπα και ότι δεν είχε καμία σχέση με το άγριο φονικό ενώ ισχυρίστηκε ότι πρώτη φορά την είδε μέσα από φωτογραφία που του υποδείχθηκε από την Αστυνομία την συγκεκριμένη μέρα.

Ωστόσο όπως είχαμε μεταδώσει από τον ύποπτος λήφθηκαν δείγματα για DNA τα αποτελέσματα των οποίων τον έχουν συνδέσει με το σχοινί που έδεσε ο δολοφόνος πισθάγκωνα την 36χρονη.

Έφυγε άρον άρον ο καταζητούμενος… 

Όσο αφορά τον καταζητούμενο, διαπιστώθηκε ότι πράγματι αναχώρησε από την Κύπρο στις δυο ημέρες μετά το φονικό οικογενειακώς (με την σύζυγο και την ανήλικη κόρη του), για την Βουλγαρία,  παίρνοντας μαζί του όλη την περιουσία του, αιφνιδιάζοντας  με την ξαφνική αναχώρηση του το φιλικό του περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ύποπτος 3 με 4 ώρες μετά την συνάντηση τους,  μετέβηκε στην οικία του καταζητούμενου όπου τον βοήθησε για να φορτώσει προσωπικά του αντικείμενα διότι θα μετακόμιζε. Η συνάντηση τους επιβεβαιώνεται και από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.  

Ωστόσο σε βάρος του εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Επιμένει ο 31χρονος… 

Μετά τη σύλληψη του ο 31χρονος ανακρίθηκε εκ νέου συνεχίζοντας όπως να κάνει τον «Κινέζο». Ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει το θύμα και ότι ουδέποτε μετέβηκε στο διαμέρισμα της.

Οι ανακριτές της υπόθεσης σε μια προσπάθεια να στήσουν το παζλ αναμένεται να προχωρήσουν στην άρση του απορρήτου της ιδιωτικής του επικοινωνίας από τα αποτελέσματα των οποίων εκτιμάται να προκύψουν νέα στοιχεία.

Ο 31χρονος τέθηκε υπό 6ημερη κράτηση, ενώ η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εάν οι δυο συνδέονται με το φόνο να «εκτελούσαν» εντολές για λογαριασμό άλλου. 
  

Δειτε Επισης

Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία