Ομόνοια: Με Κλέιτον και Ντάρμπισαϊρ δεν έχει στόχο έξοδο στην Ευρώπη

Ήταν 5 Ιουλίου του 2010 όταν περίπου χίλιοι οπαδοί της Ομόνοιας κατέκλυσαν το αεροδρόμιο Λάρνακας για να υποδεχθούν τον Λομάνα Λούα Λούα.
 
Η μεταγραφή του Κογκολέζου επιθετικού είχε σκορπίσει ενθουσιασμό στους φίλους του τριφυλλιού βλέποντας έναν ποδοσφαιριστή με προϋπηρεσία στην Πρέμιερ Λιγκ να έρχεται στην Κύπρο για να ντυθεί στα πράσινα.
 
Η κακοδιαχείριση στα οικονομικά του σωματείου έφερε την οικονομική καταστροφή και εκ τότε ποτέ μέχρι σήμερα η Ομόνοια δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία της στις μεταγραφικές περιόδους, με εξαίρεση την προσθήκη του Νούνο Ασίς.
 
Έξι χρόνια μετά η Ομόνοια φωνάζει δυναμικό παρών στο μεταγραφικό παζάρι και αν μη τι άλλο με τις προσθήκες των Ματ Ντάρμπισαϊρ και Σίλβα Κλέιτον ταρακούνησε τα νερά. Η αξία των δύο ποδοσφαιριστών είναι δεδομένη και γνωστή στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου, από την παρουσία τους στα ελληνικά γήπεδα.
 
Για το αν θα αποδειχθούν πετυχημένες για την Ομόνοια η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο τους επόμενους μήνες. Τα δεδομένο είναι πως με τις προσθήκες των δύο αυτών ποδοσφαιριστών η ομάδα του τριφυλλιού φανερώνει τις προθέσεις της για τους στόχους της νέας σεζόν.
 
Όχι, πλέον η Ομόνοια δεν έχει στόχο την έξοδο την Ευρώπη. Η υποτιμητική, για την ιστορία και το μέγεθος του σωματείου της Ομόνοιας, εξαγγελία των διοικούντων της κάθε χρόνο τις προηγούμενες σεζόν για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου ήταν όμως η πραγματικότητα.
 
Τα οικονομικά δεδομένα δεν άφηναν περιθώρια ηχηρών μεταγραφών και μοιραία η ποιότητα του ρόστερ δεν ήταν στα επίπεδα που θα της επέτρεπαν να πρωταγωνιστήσει.
 
Όταν προσλαμβάνεις προπονητή ο οποίος πριν ένα χρόνο ήταν στους πάγκους της Πρέμιερ Λιγκ, επιθετικό με πολύχρονη θητεία στα αγγλικά γήπεδα και έναν από τους πιο ποιοτικούς επιτελικούς μέσους που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα την τελευταία δεκαετία, δεν έχεις στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά να διεκδικήσεις τον τίτλο του πρωταθλητή μετά από έξι χρόνια.