Ανέπεμψε στο «Ανώτατο» ο Ακιντζί τη «νομοθεσία» για το «γραφείο» συντονισμού

Στο “ανώτατο δικαστήριο” ανέπεμψε τελικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τη “νομοθεσία” για την ίδρυση και λειτουργία του “γραφείου” συντονισμού για θέματα νεολαίας και αθλητισμού, που ψηφίστηκε την περασμένη Δευτέρα, σε μια μαραθώνια 16ωρη συνεδρία, από τη “βουλή”.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, αυτό ανακοινώθηκε από το “προεδρικό”, παραπέμποντας στο σχετικό άρθρο του “συντάγματος” που παρέχει το δικαίωμα στον “πρόεδρο” να παραπέμπει μια “νομοθεσία” στο “ανώτατο”. Ο κ. Ακιντζί, σημειώνεται, ανέπεμψε τη συγκεκριμένη “νομοθεσία”, θεωρώντας ότι αντίκειται στο “σύνταγμα” και ζήτησε σήμερα το πρωί την άποψη του “ανωτάτου”.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η πλατφόρμα “Απορρίπτουμε” γράφει ότι στόχος της λειτουργίας αυτού του “γραφείου” είναι να αλλάξει τον τρόπο ζωής των Τ/κ, υπενθυμίζοντας ότι ο αγώνας ενάντια σε αυτό ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014 και υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία του σημαίνει ότι οι δραστηριότητες της νεολαίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού μεταφέρονται στην κυβέρνηση μιας “άλλης χώρας” και σε άτομα που διορίζονται από ένα άλλο κέντρο, το οποίο δεν εξέλεξαν οι Τ/κ.

Η πλατφόρμα διευκρινίζει ότι αυτό που απορρίπτει δεν είναι το να γίνεται συμφωνία με “μια άλλη χώρα”, αλλά το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας. Διατρανώνει δε πως ό,τι και να γίνει η πλατφόρμα θα συνεχίσει τον αγώνα της.

Το απόγευμα η πλατφόρμα “Απορρίπτουμε” διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη Λευκωσία μέσω ενός κεντρικού δρόμου στη “βουλή” όπου ομάδα νεαρών θα κατασκηνώσει, εκφράζοντας την αντίθεσή της με τη “νομοθεσία” που έχει ψηφιστεί.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Κοινή γραμμή Αθήνας και Λευκωσίας-Ο ΟΗΕ καθορίζει πλαίσιο επανέναρξης συνομιλιών, όχι ο Ερντογάν
Υπέρ δομημένου, εντατικού και συνεχούς διαλόγου ΕΕ-ΗΠΑ η Κύπρος
Λύπη εκφράζει ο εισηγητής της έκθεσης για την Τουρκία για τις αναφορές σε «δύο κράτη»-Οι αναγνώσεις των κομμάτων
Μητσοτάκης: Δεν είναι αποδεκτές θέσεις περί δύο κρατών στην Κύπρο
Προσπαθεί να αυξήσει τη διαφάνεια μέσω δημοσιεύσεων σε πλατφόρμα η Βουλή-Αμφιβολίες εκφράζουν οι φορείς
Πρώτη επίσημη επίσκεψη Τασούλα στην Κύπρο-« Άρρηκτη σχέση η οποία συνδέει τις δύο χώρες» (pics)
Επανήλθε με βίντεο και παρασκήνιο το ΕΛΑΜ-«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»
Διαμαρτυρία Τουρκοκυπρίων για τις «συλλήψεις» κατά την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν-Καταγγέλλουν βία
Ενέκρινε προφορική τροποποίηση καταδίκης της παράνομης επίσκεψης του Ερντογάν στα κατεχόμενα το Ευρωκοινοβούλιο
Άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής κατατίθεται η πρόταση για ρύθμιση για εγκλωβισμένους αγοραστές