Ξανά ενώπιον Κακουργιοδικείου οι πέντε του ΣΑΠΑ

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά το σκάνδαλο στο ΣΑΠΑ.
 
Οι πέντε κατηγορούμενοι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας ο Θουκυδίδης Χρυσοστόμου, πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λέμπας μετά από αίτημα του συνήγορου υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Γιώργου Μιχαηλίδη, δικηγόρου Χ.Χατζηλοίζου, ο οποίος ζήτησε να τον αντεξετάσει.
 
Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να εξεταστούν και τα θέματα που τέθηκαν στην προηγούμενη δικάσιμο.
 
Συγκεκριμένα στην προηγούμενη δικάσιμο, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Γιώργου Σιαηλή και Φειδία Σαρίκα ζήτησαν να κληθούν από το δικαστήριο και να αντεξετάσουν τους τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα και τον Καθηγητή Γιώργο Μπάφα , εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας AWATECH αντίστοιχα.
 
Η επανάκληση του Σάββα Βέργα από τον συνήγορο του Γιώργου Σιαλή, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε αφού ο Βέργας κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο Πάφου ως μάρτυρας κατηγορίας, πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου του ΧΥΤΑ Μαραθούντας.

Στην κατάθεσή του ο Βέργας στις 4 Φεβρουαρίου του 2016 δήλωσε ότι επειδή είχε τύψεις και ήθελε να αποκαταστήσει το όνομα του στους δημότες της Πάφου είπε στο δικαστήριο όλη την αλήθεια για τα λεφτά που πήρε ως μίζες και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε άλλα σκάνδαλα.
 
Όσο για το θέμα του καθηγητή Γιώργου Μπάφα, που αποτελεί το βασικότερο μάρτυρα κατηγορίας του Φειδία Σαρίκα, η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως θα αγορεύσει σε επόμενη δικάσιμο προκειμένου να αιτιολογήσει τη θέση της γιατί δεν επιθυμεί να παρουσιάσει  ενώπιον του δικαστηρίου τον καθηγητή Γιώργο Μπάφα  ώστε να αντεξεταστεί από τον συνήγορο υπεράσπισης του Φειδία Σαρίκα.
 
Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
 
Την Κατηγορούσα Αρχή εκπροσωπούν ο Ανώτερος δικηγόρος της Δημοκρατίας Νίνος Κέκκος και ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου.
 
 

Δειτε Επισης

Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν-Διαψεύδει η Τεχεράνη
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ