Του χρόνου παραδίδεται ανακαινισμένη η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεμεσού

Μετά από πολύχρονη καθυστέρηση και ταλαιπωρία, επανάρχισαν πρόσφατα οι εργασίες συμπλήρωσης της ανακαίνισης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεμεσού, του γνωστού επιβλητικού Μεγάρου Πηλαβάκη.
Η κοινοπραξία, Μ. Νεοφύτου & Δ .Μαυρομούστακος ΛΤΔ και P. Hadjipieris Fixico Ltd , ξεκίνησε τις εργασίες την 1η Ιουνίου για το έργο Ανακαίνισης / Αναδιαρρύθμισης και επέκτασης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεμεσού, την διαχείριση και την λειτουργία της οποίας αναλαμβάνει  το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Στάθης Παπαδάκης, κατά την χθεσινή τελετή αποφοίτησης , εξέφρασε  την ικανοποίησή του Συμβουλίου, γιατί "ύστερα από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας" και αφού υπήρξε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου προχώρησε στην κατακύρωση της προσφοράς για τη  πρώην Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία στο μέλλον θα ονομάζεται Πανεπιστημιακή Δημοτική Βιβλιοθήκη. Υπενθύμισε δε πως το έργο αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2017.

Αναφερόμενος στα σχέδια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ο κ. Παπαδάκης ανακοίνωσε ότι το Πανεπιστήμιο, "έπειτα από σκληρή δουλειά τα τελευταία ένα-δύο χρόνια", προχωρά άμεσα με τους αναπτυξιακούς του σχεδιασμούς και πως  εντός των επόμενων μηνών ξεκινά η ανέγερση τριών ιδιόκτητων κτηρίων σε χώρους που έχουν απαλλοτριωθεί από το κράτος. Πρόκειται, εξήγησε, για το κτίριο Τσεριώτη το οποίο θα στεγάσει το Τμήμα Καλών Τεχνών, την Κλινική Αποκατάστασης, το πρώτο κτίριο στον Β’ Πόλο Ανάπτυξης στην περιοχή του Παλαιού Νοσοκομείου, για το Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης και το κτίριο Δράκος για τις ανάγκες της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της