Συμβιβασμός για την 17χρονη ποινή στο «Αλεξούι»- Αποσύρθηκαν οι εφέσεις

Τέλος η «μάχη» μεταξύ του Αλέξη Αναστασίου γνωστός ως «Αλεξούι» και της Δημοκρατίας σε σχέση με την 17χρονη ποινή που του επιβλήθηκε τον Ιούλιο του 2015 από το Μόνιμο Kακουργιοδικείο Λάρνακας καθώς κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία του Μιχάλη Μηνά, 22 χρόνων, επίσης από τη Λάρνακα, που διαπράχθηκε τις πρωινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου 2014, στην πολυκατοικία όπου διέμενε το θύμα, στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα.

Μετά την επιβολή της ποινής στον 17χρονο, τότε, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατέθεσε εκ μέρους του καταδικασθέντα έφεση στο Ανώτατο για μείωση της ποινής του.

Ωστόσο έφεση κατέθεσε και η Δημοκρατία ζητώντας την καταδίκη του Αλέξη Αναστασίου για φόνο εκ προμελέτης που προνοεί ισόβια κάθειρξη.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη του οι δυο πλευρές συμφώνησαν όπως υπάρξει συμβιβασμός για την ποινή που επιβλήθηκε στο «Αλεξούι» και αποφασίστηκε όπως οι εφέσεις και των δυο πλευρών αποσυρθούν.

Πράγμα το οποίο έγινε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο και η ποινή για το νεαρό μένει ως έχει από το Κακουργιοδικείο.

Η απόφαση – καταπέλτης για την καταδίκη του… 

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του ανέφερε ότι «το νεαρό της ηλικίας του Αλέξη Αναστασίου δεν αποτελεί πάντοτε ασπίδα στην αυστηρή μεταχείριση ενός κατηγορουμένου εκεί όπου τούτο κρίνεται αναγκαίο λόγω της φύσης του εγκλήματος».

«Ο κατηγορούμενος επέδειξε θράσος και ασέβεια στα δικαιώματα του θύματος. Ενώ τελούσε υπό καθεστώς ποινής φυλάκισης με τριετή αναστολή και έχοντας πάρει μια δεύτερη ευκαιρία από το σύστημα που σήμερα ψέγει με τρόπο ισοπεδωτικό, αφαίρεσε αδικαιολόγητα και για ευτελή κίνητρα τη ζωή από ένα νεαρό πρόσωπο όπως ήταν ο πρώην φίλος του Μιχάλης Μηνά, ο οποίος είχε και αυτός δικαιώματα  σε αυτή την κοινωνία και που αποτελεί το πραγματικό θύμα σε τούτη την υπόθεση».

Είχε, αναφέρεται στην απόφαση, και ο Μηνά όνειρα όπως φανταζόμαστε και ο κατηγορούμενος και οι γονείς του οι οποίοι όμως σε αντίθεση με τον Μηνά και τους γονείς του δεν θα μπορέσουν ποτέ να τα υλοποιήσουν ή να τα δουν να υλοποιούνται επειδή ο νεαρός κατηγορούμενος καθόρισε τα πράγματα αλλιώς.

«Σκότωσε τον Μιχάλη Μηνά απρόκλητα, με τρόπο που ισοδυναμεί με ηθελημένη ανθρωποκτονία εγκαταλείποντας τον στην τύχη του και αιμόφυρτο στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας Isavella Court».
 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο