Οικισμός «Βερεγγάρια» Πολεμιδιών

Στον οικισμό Βερεγγάρια των Κάτω Πολεμιδιών βρέθηκε το μεσημέρι ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, προκειμένου να παρακολουθήσει την πρόοδο στις εργασίες καθαρισμού που άρχισαν εντός της περίκλειστης περιοχής. 
Σε πρώτο στάδιο απολυμαίνεται η περιοχή και καθαρίζεται από τα αγριόχορτα  και διάφορα απορρίμματα  που αποτελούν εστίες μόλυνσης, εκκόλαψης κουνουπιών και φωλιές τρωκτικών και ερπετών. Το πρόγραμμα καθαρισμού κρίθηκε επιβεβλημένο μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για την αφόρητη κατάσταση που βιώνουν, ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, εντός ολίγων μηνών θα προκηρυχτούν προσφορές  για ευρύτερο καθαρισμό του οικισμού, όπως και για απομάκρυνση των αμιάντων από τα παλιά υποστατικά των Βρετανών, ώστε να παραδοθεί  στις κυβερνητικές υπηρεσίες  και την τοπική αρχή έτοιμα τα Βερεγγάρια προς αξιοποίηση. Ο χρόνος που υπολογίζεται για διαχείριση των αμιάντων της περιοχής υπολογίζεται στα 3 χρόνια. 

 
 
 

Δειτε Επισης

Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Ρίχνει τους τόνους ο Αρχηγός μετά την απαίτηση του Προέδρου, αλλά δείχνει τον Σαββίδη ως άρχοντα των διώξεων
Απόφαση σταθμός από Ανώτατο, ταφόπλακα στον τρόπο άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων-Αντισυνταγματική η μέθοδος
Ποινές φυλάκισης 2,5 ετών και 15 μηνών αντίστοιχα στις δυο Ουγγαρέζες για σφετερισμό Ε/Κ περιουσίων στα κατεχόμενα
Από αιμορραγικό σοκ και πολλαπλές κακώσεις επήλθε ο θάνατος του 34χρονου στην Πάφο-Καταπλακώθηκε από ξύλα
Επιμένει το ΑΚΕΛ για παύση Χαρτσιώτη από ΠτΔ-«Φαίνεται πως ξοφλά ακόμη προεκλογικά γραμμάτια του ‘23»
Εντάσσονται στην Ειδική Διατίμηση 08 της ΑΗΚ οικογένειες με πέντε και περισσότερα παιδιά