Επιχειρηματίας αγόρασε διαμάντια μισού εκ. ευρώ και αποδείχθηκαν κοτρώνες

Την «πάτησε» επιχειρηματίας από τη Λευκωσία ο οποίος χρυσοπλήρωσε για να αγοράσει αυθεντικά διαμάντια και στο τέλος αποδείχθηκαν…. «μαϊμού». 
Διαμάντια από την Ζιμπάμπουε και για τα οποία έδωσε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ μετά από προτροπή του αδελφικού του φίλου για να συμμετέχει σε αγοραπωλησίες «θησαυρών» μαζί με Έλληνα ειδικό επί πολύτιμων λίθων (γεμολόγος).

Και ενώ ο επιχειρηματίας νόμιζε ότι όλα πήγαιναν καλά στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι ο «αδελφικός φίλος» του τον ξεγέλασε καθώς οι πέτρες που παρέλαβε άξιζαν μόλις 1000 και 4000 ευρώ.

Ως εκ τούτου ο εξαπατηθείς προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία η οποία φόρεσε χειροπέδες στον «φίλο» ενώ καταζητεί τον Έλληνα γεμολόγο που συμμετείχε στην κομπίνα.

Πώς στήθηκε η απάτη…. 

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 όταν ο επιχειρηματίας και ο αδελφικός του φίλος αγόρασαν 15 διαμάντια έναντι του ποσού των 50 χιλιάδων ευρώ από την Ινδία μετά από προτροπή του ιδίου, καθώς ήταν ειδικός στην αναγνώριση διαμαντιών. Ακολούθως 3 εξ αυτών τα πώλησαν στην Κύπρο όπου μοίρασαν το κέρδος.

Και αφού ο ύποπτος «γλυκάθηκε» από το κέρδος σύστησε στον επιχειρηματία πρόσωπο από την Ελλάδα ως αυθεντία στην αναγνώριση και εκτίμηση της αξίας διαμαντιών, λέγοντας του ότι είναι εγκεκριμένος γεμολόγος και ότι συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες διεθνείς αναγνωρισμένες εταιρείες στον κόσμο.

Έτσι στη συνέχεια οι δυο πρότειναν στον παραπονούμενο όπως συνεργαστούν και να αγοράσουν ένα πακέτο ακατέργαστου διαμαντιού το οποίο άξιζε 1 εκατομμύριο ευρώ και το οποίο ήδη ο Έλληνας γεμολόγος διαπραγματεύτηκε στην τιμή αγοράς των 750 χιλιάδων ευρώ στην πόλη Χαράρε της Ζιμπάπουε.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε στον επιχειρηματία ότι είδε και εξέτασε τα διαμάντια που βρίσκονται στο πακέτο αυτό και ήδη είχε πληρώσει προκαταβολή και το παρακράτησε ενώ του επισήμανε ότι «θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα» γιατί έδειξαν ενδιαφέρον και άλλα πρόσωπα. Στην προσπάθεια του να πείσει τον παραπονούμενο ο γεμολόγος ισχυρίστηκε ότι βρήκε αγοραστεί στην Αμερική για να του πωλήσουν τα εν λόγω διαμάντια για το ποσό των 1,200,000 – 1,250,000 και θα είχαν κέρδος 400 χιλιάδες ευρώ το οποίο θα διαμοίραζαν ανάλογα με το χρηματικό ποσό που έβαζε ο κάθε ένας για την αγορά του πακέτου.

 Έκλεισε το «deal» και τα… «έσκασε» ο επιχειρηματίας

Ο επιχειρηματίας πείστηκε από τον αδελφικό του φίλο και έτσι το «deal» έκλεισε και ο ύποπτος μετέβηκε στη Ρουμανία και συνάντησε τον Έλληνα γεμολόγο όπου του παρέδωσε το «θησαυρό».

Ο επιχειρηματίας αφού πλήρωσε σε μετρητά 200 χιλιάδες ευρώ αγόρασε δυο πέτρες διαμαντένιες οι οποίες όπως του ανέφερε ο αδελφικός του φίλος η αξία τους στην καταναγκαστική πώληση είναι 220 χιλιάδες ευρώ. 

Επίσης του παρέδωσε πιστοποιητικά αυθεντικότητας καθώς και τα ασφαλιστικά έγγραφα που είχε κάνε για τα διαμάντια. 

Λίγες ημέρες αργότερα, ο παραπονούμενος σε συνάντηση που είχε μαζί τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας τους έδωσε σε μετρητά άλλες 245 χιλιάδες ευρώ για το εν λόγω πακέτο και παρέλαβε μια κίτρινη διαμαντένια πέτρα μαζί με το πιστοποιητικό αυθεντικότητας της. 

Η συμφωνία που είχε ο παραπονούμενος μαζί με τον αδελφικό του φίλο ήταν ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα έπαιρνε πίσω τις 445 χιλιάδες που έδωσε συνολικά συν 170 χιλιάδες κέρδος ενώ τον διαβεβαίωσε ότι η κίτρινη πέτρα που παρέλαβε ήταν αυθεντικό διαμάντι αξίας 140 χιλιάδων ευρώ.

Άρχισαν να τα γυροφέρνουν… 

Κατά τον Μάιο του 2016 ο ύποπτος ανέφερε στον επιχειρηματία ότι έδωσε και αυτός από την πλευρά του το μερίδιο του, 100 χιλιάδες ευρώ, και θα μετέβαινε στην Ζιμπάμπουε με τον γεμολόγο για την αγορά του πακέτου.

Λίγες ημέρες αργότερα ο ύποπτος επικοινώνησε με τον παραπονούμενο ισχυριζόμενος ότι «εξαπατήθηκαν από τους Αφρικανούς» καθώς είδε το πακέτο των ακατέργαστων διαμαντιών και δεν είναι αυτό που εξέταζαν προηγουμένως αλλά κάποιο άλλο που άξιζε 230 χιλιάδες ευρώ.

Έτσι ο επιχειρηματίας, του είπε να αγοράσει το πακέτο και να του επιστρέψει τη διαφορά των χρημάτων που έδωσε.  Πράγμα το οποίο έγινε όταν ο ύποπτος επέστρεψε στην Κύπρο ενώ για τον Έλληνα γεμολόγο είχε αναφέρει ότι θα μετέβαινε οδικώς στη Νότιο Αφρική για να αγοράσει διαμάντια.  

Ωστόσο ο επιχειρηματίας μετά από εύρυνες που έκανε γνώριζε ότι ο γεμολόγος επέστρεψε Κύπρο και τότε αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και ενδεχομένως να εξαπατήθηκε και ανέφερε στο φίλο του ότι θέλει να χαλάσει τη συμφωνία.

Και τελικά… «άνθρακας» ο θησαυρός 

Ακολούθησε επικοινωνία μεταξύ του παραπονούμενου και του γεμολόγου ο οποίος με έντονο ύφος του ανέφερε ότι «θα στείλω άνθρωπο να πιάσει τις πέτρες και τα χρήματα θα αποφασίσω εγώ πότε θα σου τα επιστρέψω και αν θα σου τα επιστρέψω για να δεις ποιος κάνει κουμάντο».

Και αφού οι δυο ύποπτοι εξαφανίστηκαν ο επιχειρηματίας μετέβη σε χρυσοχόο για να ελέγξει τις τρείς πέτρες που αγόρασε εκ των δυο τελικά ήταν «μούφα» και τελικά η αξία τους ήταν χίλια και 4 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα.

Μετά την καταγγελία ο αδελφικός φίλος του επιχειρηματία φόρεσε χειροπέδες και τέθηκε υπό κράτηση ενώ αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

Σε ότι αφορά τον Έλληνα γεμολόγο εκδόθηκε σε βάρος του ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης καθώς διαμένει στη Ρουμανία.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»