Παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί Βγενόπουλου

Το σύνολο των τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου αποφάσισαν να δεσμεύσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ελλαδικά ΜΜΕ. Το πάγωμα των λογαριασμών του κ. Βγενόπολουλου φέρεται να αποφασίστηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Το όνομα του επιχειρηματία φέρεται να περιλαμβάνεται στη λίστα των 65 CDs των ελληνικών τραπεζών που εδώ και καιρό εξετάζουν οι εισαγγελείς Παν. Αθανασίου και Γαλ. Μπρης.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται,  στους προσωπικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία φαίνεται να εμφανίζεται ποσό περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα κληθεί να αποδείξει ότι δεν αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής. Την έρευνα διενεργεί, υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων, το ΚΕΦΟΜΕΠ, το οποίο το επόμενο διάστημα αναμένεται να καλέσει τον επιχειρηματία για εξηγήσεις.

Για δυσφήμηση μιλά ο Βγενόπουλος 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Ανδρέας Βγενόπουλος κάνει λόγο για δημοσιεύματα περί «δήθεν φοροδιαφυγής 200 εκατομμυρίων ευρώ» και περί «δήθεν δέσμευσης τραπεζικών του λογαριασμών». 
Όπως αναφέρει ο ίδιος, η ειδησεογραφική ελληνική ιστοσελίδα «Παραπολιτικά» προχώρησε σε ανάρτηση σύμφωνα με την οποία δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και ελέγχεται για φοροδιαφυγή ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.
 «Μετά από μεγάλη προσπάθεια πληροφορήθηκα και εγώ ότι πράγματι υπάρχει σε εξέλιξη κάποια διαδικασία, επειδή οι `πιστώσεις` στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς στο διάστημα από 1/1/2002 μέχρι 31/12/2012 ήταν περίπου 200 εκατ. ευρώ μεγαλύτερες από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματα μου» αναφέρει ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην ανακοίνωση. 
Υποστηρίζει ότι η διαφορά είναι ότι με την λέξη «πιστώσεις» υπολογίζονται και τα ίδια ποσά που μεταφέρονται από καταθέσεις όψεως σε καταθέσεις προθεσμίας και αντιστρόφως κ.ο.κ.  «Άνθρακες ο θησαυρός» σημειώνει  συμπληρώνοντας ότι αν μετά τις διαρροές προς τον Τύπο κληθεί να προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία, «η υπόθεση θα περαιωθεί».
Και κλείνει την ανακοίνωση εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του «για την αναίτια, όπως σημειώνει, δυσφήμηση» που υφίσταται πριν πληροφορηθεί τίποτε επισήμως και του δοθεί η δυνατότητα να δώσει εξηγήσεις επί αυτών που του καταλογίζονται. «Ο νοών νοείτο» καταλήγει.

 

 

Πηγή: Νews247

Δειτε Επισης

Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του στην Κρήτη-«Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς»
Καταστηματάρχης στην Καβάλα βιντεοσκοπούσε απόκρυφα σημεία πελάτισσάς του
Θρίλερ με αγνοούμενο συνταξιούχο από τη Κοζάνη-Πήγε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και εξαφανίστηκε
Βιασμό από τον 25χρονο πατριό της κατήγγειλε 13χρονη-Χειροπέδες και στη μητέρα της ανήλικης
Αντεγκλήσεις Κασσελάκη και Πολάκη για ομοφοβία-«Εγώ δεν ανέβασα τη Δώρα στη σκηνή, όπως εσύ τον Τάιλερ»
Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 100 υπογραφές –Θέμα ηγεσίας και από Πολάκη
Αποτροπιασμός από τα βασανιστήρια σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο-«Φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα»
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Βιοπραγούσε σε τρεις πρώην και νυν συντρόφους και στην κόρη του-Οι κραυγές του τελευταίου θυματός οδήγησαν στη σύλληψη του
Το χρονικό της φρίκης κατέγραφε η γυναίκα του Ιερέα στα Χανία-Την κοκκοποιούσε από όταν ήταν 14 ετών