Ζητά ενημέρωση για τις έρευνες σε σχέση με την Λαϊκή ο ΣΥΚΑΛΑ

Ενημέρωση για την πορεία και τα αποτελέσματα των ανακρίσεων σχετικά με την κατάρρευση της Λαϊκής ζητά ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ), αναφέροντας ακόμα ότι αναμένουν ενέργειες από τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Σε ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος σχολιάζει ρεπορτάζ που αναφέρει πως από το 2014 η κυπριακή ανακριτική ομάδα έχει συμφωνήσει με τις εισαγγελικές αρχές της Ελλάδας όπως οι κατηγορίες που αφορούν τους εξ Ελλάδος υπόπτους, ερευνηθούν και ενδεχομένως οι τυχόν διώξεις εκτελεστούν από τις ελληνικές αρχές, με αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, όλες οι κατηγορίες που αφορούσαν τις υποθέσεις εκείνες να αρχειοθετηθούν.
 
«Από την έκβαση αυτών των υποθέσεων οι βάναυσα κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, τα μεγάλα θύματα της τραπεζικής ληστείας, περίμεναν επιστροφή των κλαπέντων. Αντ’ αυτού οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν και ο κύριος κατηγορούμενος γίνεται θρασύτατα και κατήγορος. Μιλούμε για τα εκατοντάδες εκατομμύρια των λεγομένων «Μιγκοδανείων», τα οποία εδίδοντο απλόχερα χωρίς τις αναγκαίες εξασφαλίσεις» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Ο ΣΥΚΑΛΑ υπογραμμίζει ότι τα κύρια θύματα των αποφάσεων του Μάρτη του 2013 έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν, στο βαθμό που επιτρέπεται, τα της πορείας και των αποτελεσμάτων των ανακρίσεων.
 
«Ευελπιστούμε και αναμένουμε τον Γενικό Εισαγγελέα, Υπουργό Δικαιοσύνης και Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσουν με τις κατάλληλες ενέργειες ούτως ώστε να φτάσουμε στα αναμενόμενα αποτελέσματα» καταλήγει.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της