Υψηλό το κόστος της λύσης, το αέριο μπορεί να συμβάλει, δηλώνει ο Μπουρτζιού

Υψηλό θα είναι το κόστος της λύσης του Κυπριακού και δεν θα μπορεί να καλυφθεί πλήρως από εξωτερικές πηγές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού προσθέτοντας ότι ως εκ τούτου οι φυσικοί πόροι της Κύπρου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζιού που μιλούσε σε εκπομπή του παράνομου Μπαϊράκ, κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές δηλώσεις του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη, είπε ότι όλοι οι φυσικοί πόροι της Κύπρου ανήκουν σε όλους τους Κυπρίους.

"Ως συνεργάτες στο μέλλον, και οι δύο πλευρές έχουν κοινή ευθύνη για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων προς όφελος όλων των ανθρώπων που ζουν στο νησί”. Η έρευνα, οι γεωτρήσεις και η εμπορία των φυσικών πόρων δεν θα πρέπει να γίνεται κατά τρόπο που θα μπορούσε να βλάψει τη διαδικασία λύσης, αλλά με έναν τρόπο που θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού.

“Το κόστος της λύσης του Κυπριακού θα είναι υψηλό. Δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί από έξω. Δεν μπορεί να υπάρχει τίποτε πιο φυσικό από του να χρησιμοποιούμε τον δικό μας πλούτο και τους πόρους για το σκοπό αυτό”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Μπουρτζιού ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος του Μουσταφά Ακιντζί είναι να επιτευχθεί λύση μέχρι το τέλος του 2016 και πρόσθεσε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συμμερίζεται τον ίδιο στόχο.

"Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Ακιντζί ευχαρίστως θα συναντηθεί και να εργαστεί από κοινού με τον Μπαν Γκι μουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και οπουδήποτε”, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Β. Κασσιανίδου: Χρέος μας η διατήρηση της φλόγας της επιστροφής- επανένωσης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Λιθουανία για συνάντηση με τον ομόλογό του
Ξαναζεσταμένο φαγητό από Τατάρ για λύση δύο κρατών-«Δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι εγγυήσεις Τουρκίας»
Ν. Χριστοδουλίδης: Κοντά με Λετονία σε αρχές και αξίες παρά τη γεωγραφική απόσταση
Ελεύθεροι οι «εμπρηστές» που έστειλαν μήνυμα σε αδέλφια αστυνομικούς-Βασίστηκαν σε πληροφορίες χωρίς να προβούν σε εξετάσεις
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Θέμα για επαφές με ψευδοκράτος αναμένεται να θέσει ο Φιντάν σε σύνοδο ΥΠΕΞ ΟΙΣ
Αρχίζει την Παρασκευή το 24ο Τακτικό Συνέδριο του ΑΚΕΛ-Τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση
Το Ιράν είχε επικοινωνία με ΗΠΑ-Θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις
Συγκλονίζουν γονείς μεταμοσχευμένου ασθενή που έσβησε σε ΤΑΕΠ-«Δεν υπήρχε κανένας να μας μιλήσει»