Breakfast At Teafunny's: Ένα καφέ σαν από παραμύθι στη Λευκωσία

  Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα όταν τα κυνηγάς. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Breakfast At Teafunny’s. Πρόκειται για ένα vintage καφέ, βγαλμένο από παραμύθι, στην είσοδο της πρωτεύουσας, που κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαμώνες κάθε ηλικίας, οι οποίοι το επιλέγουν για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους με φίλους, τα παιδιά ή τον σκύλο τους.

Το Breakfast at Teafunny’s είναι ένας χώρος εμπνευσμένος από τη θρυλική Όντρεϊ Χέπμπορν, η οποία δεσπόζει σε πολλές από τις γωνιές του, προσδίδοντάς του μια ξεχωριστή νότα. Βρίσκεται στη λεωφόρο Λεμεσού 17 και μετρά σχεδόν τρία χρόνια παρουσίας, κερδίζοντας δίκαια τα βλέμματα των περαστικών, οι οποίοι το ξεχωρίζουν χάρη στην ιδιαίτερη διακόσμησή του που παραπέμπει σε κουκλόσπιτο.

Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, η ατμόσφαιρα είναι άκρως ξεχωριστή. Αναπαυτικές πολυθρόνες και καναπέδες και δεκάδες ρετρό λεπτομέρειες σε ροζ αποχρώσεις συνθέτουν τον εσωτερικό χώρο. Ενώ στον κήπο, τα άσπρα μεταλλικά τραπεζάκια, οι σιδερένιες καρέκλες με τα φλοράλ καθίσματα, τα λουλουδάτα μαξιλάρια, η κούνια αλλά και ο vintage τηλεφωνικός θάλαμος, σου δίνουν την αίσθηση ότι ζεις σε μια άλλη εποχή. 

ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 

Ιδιοκτήτρια του Breakfast At Teafunny’s είναι η Φρίντα Γιαννιτσάς, ένας άνθρωπος που εκπέμπει την ίδια θετική ενέργεια και ρομαντισμό όπως και ο χώρος που δημιούργησε. Μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ, η κ. Γιαννιτσάς παραδέχθηκε ότι ο χώρος αυτός ήταν ένα όνειρο το οποίο έγινε πραγματικότητα, και αισθάνεται ευλογημένη γι’ αυτό. «Η ιδέα ήταν δική μου και με τη βοήθεια του συζύγου μου φτιάξαμε με πολλή αγάπη αυτό τον χώρο, δημιουργώντας με ανακυκλώσιμα υλικά ένα σπιτικό περιβάλλον για φίλους. Βλέπουμε τους ανθρώπους που επισκέπτονται τον χώρο μας σαν φίλους και όχι σαν πελάτες. Μάλιστα, πολλά από τα διακοσμητικά στοιχεία μάς τα έχει δωρίσει κόσμος που έκρινε ότι θα ταίριαζαν με το όλο σκηνικό», εξηγεί. «Ο χώρος μας εξελίσσεται συνεχώς, κάνουμε διάφορες αλλαγές στη διακόσμηση, η οποία παραπέμπει στη δεκαετία του 1950. Αισθανόμαστε ευλογημένοι», καταλήγει. 

 

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

Ο χώρος είναι ιδανικός για γονείς, οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν τον καφέ τους, βλέποντας παράλληλα τα παιδιά τους να διασκεδάζουν παίζοντας ή να περνούν εποικοδομητικά τον χρόνο τους μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Επαγγελματίες παιδαγωγοί βρίσκονται εκεί απογεύματα και Σαββατοκύριακα για να απασχολούν τα παιδιά ευχάριστα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το καφέ είναι φιλικό προς τα κατοικίδια, τα οποία υποδέχεται με νερό και μπισκοτάκια. Σε ό,τι αφορά το μενού, περιλαμβάνει διάφορα ροφήματα και γλυκά φτιαγμένα με φρέσκα υλικά, χωρίς συντηρητικά, ειδικά για τα παιδιά. Στον χώρο, μπορεί κανείς να απολαύσει μεταξύ άλλων σπιτικά γλυκίσματα σε πιατάκια με περίτεχνα σχέδια, γιαούρτι με φρούτα, φρέσκους χυμούς, smoothies και ποικιλία τσαγιών.

 

Η ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ 

Για την ιστορία, πηγή έμπνευσης για την ονομασία του Breakfast at Teafunny’s αποτέλεσε η αμερικανική ρομαντική κομεντί «Breakfast at Tiffany's», παραγωγής 1961, με πρωταγωνίστρια την Όντρεϊ Χέπμπορν. Στην ταινία, με φόντο τη Νέα Υόρκη, η Χέπμπορν υποδύεται τη Χόλι Γκολάιτλι, σε έναν ρόλο που θεωρείται ο πιο αξέχαστος και αναγνωρίσιμος της ηθοποιού, ενώ το μικρό μαύρο φόρεμα που φόρεσε στην αρχή της ταινίας θεωρείται ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αντικείμενα ρουχισμού στην ιστορία του 20ού αιώνα και ίσως το διασημότερο μικρό μαύρο φόρεμα όλων των εποχών. «Στο Breakfast At Teafunny’s θα δει κανείς πολλά γνωμικά που έχει πει η Όντρεϊ Χέπμπορν. Δεν ήταν απλά μια σταρ που άφησε εποχή. Ήταν ανθρωπίστρια, αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε φιλανθρωπικά έργα και είναι ένας από τους λόγους που τη θαύμασα και την ξεχώρισα». Από το 1986 μέχρι και τον θάνατό της, η Όντρεϊ Χέπμπορν υπηρέτησε ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF και τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας για το έργο της.

 

 

Δειτε Επισης

Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους