Προβλήματα παρά την έγκριση για 'γραφείο συντονισμού' με Τουρκία, λέει ο Μπουρτζιού

Σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος της «προεδρίας» Μπαρίς Μπουρτζιού αναφέρει ότι, παρά το γεγονός ότι έγινε "ψηφοφορία" στη «βουλή» για τη συμφωνία με την Τουρκία για το "γραφείο συντονισμού" για τη νεολαία και τον αθλητισμό, συνεχίζονται τα προβλήματα και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα προχωρήσει έγκαιρα με τις απαραίτητες ενέργειες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζιού εκφράζει τη θέση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι πρέπει να επικρατεί κοινωνική ειρήνη και κουλτούρα συμφιλίωσης τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε και προσθέτει ότι ο ίδιος κατέβαλε προσπάθεια επίλυσης του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφωνίες και την κοινωνική αναταραχή.

Υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Ακιντζί είχε ζητήσει να αναβληθεί η "ψηφοφορία" καλώντας τα πολιτικά κόμματα σε συνάντηση σήμερα, ο κ. Μπουρτζιού είπε ότι «δυστυχώς» η πλειοψηφία της «βουλής» δεν έλαβε υπόψη της την έκκληση και προχώρησε με την "ψηφοφορία".

Ο κ. Μπουρτζιού υπενθύμισε επίσης τη συνάντηση μεταξύ της «προέδρου της βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ, του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, του ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς και του ηγέτη του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Κεμάλ Οζιγίτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί αφού ο κ. Ακιντζί δεν έχει υπογράψει ακόμα το έγγραφο. Πρόσθεσε ότι ο Τ/κ ηγέτης θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα έγκαιρα και σύμφωνα με τις εξουσίες που του παρέχει το «σύνταγμα».

Δειτε Επισης

Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού