«Χτυπήθηκα αλύπητα»! Καταγγέλλει βασανιστήρια ο συλληφθείς με την κοκαΐνη (pics)

Θύμα βασανιστηρίων από μέλη της αστυνομίας ισχυρίζεται πως έπεσε ο 38χρονος που φόρεσε χειροπέδες το μεσημέρι της Παρασκευής μετά από άγρια καταδίωξη με ρήψη πυροβολισμών στη Λευκωσία για υπόθεση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ online ο συλληφθείς μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Πολυχρόνη υπέβαλε γραπτό παράπονο στην ανεξάρτητη αρχή ισχυρισμών και παραπόνων κατά της αστυνομίας καταγγέλλοντας ότι «χτυπήθηκε αλύπητα» από τα μέλη της δύναμης.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος αναφέρει στην επιστολή ότι «κατά την σύλληψη του πελάτη μου, είναι η θέση του ότι υπήρξε θύμα βασανιστηρίων από τους ανακριτές που τον ανέκοψαν, πέραν των 6 ατόμων. Ειδικότερα και ως ο ίδιος μου ανέφερε, μόλις ανακόπηκε, τον ακινητοποίησαν στη καρέκλα του οχήματος του, πεσμένο ανάσκελα, και τότε κάθισε ένα πρόσωπο με πολιτική περιβολή στο προσκεφάλι της καρέκλας του οδηγού, και ένα άλλο πρόσωπο στη καρέκλα του συνοδηγού και μαζί με τους υπόλοιπους τον χτυπούσαν αλύπητα και χωρίς να δοθεί από το πελάτη μου οποιαδήποτε αφορμή ή αιτία για χρήση Αστυνομικής βίας, χρησιμοποιώντας, μάλιστα τα υπηρεσιακά τους όπλα, ως επιθετικά όργανα για να τον χτυπούν στην αριστερή μεριά του κεφαλιού τους και στην κοιλιακή χώρα.

«Έπειτα όπως καθόταν ξαπλωτός ο πελάτης μου και ενώ τον χτυπούσαν αλύπητα, τον τράβηξαν για να τον σύρουν έξω, από το αυτοκίνητο, τραβώντας τον από το αριστερό παράθυρο του πίσω μέρους του αυτοκινήτου, σύρνοντας τον στο έδαφος. ‘Όταν τον έσυραν στο έδαφος τον έβαλαν μπρούμυτα, βάζοντας του χειροπέδες πισάγγονα, σφίγγοντας τες χειροπέδες στο μέγιστο βαθμό, τραβώντας τες από το κέντρο, και ταυτόχρονα του πατούσαν τα δάχτυλα και του έδιναν χαστούκια στο κεφάλι και το πρόσωπο. Παράλληλα τον ταπείνωναν περαιτέρω αναφέροντας του ότι «θα σαπίσεις στη φυλακή και θα… την σύζυγο σου», αναφερόμενοι στην 20χρονη συμβία του η οποία είναι έγγυος 5 μηνών».

Ζητά ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή…

Σε ότι αφορά το 1 κιλό κοκαΐνη που εντοπίστηκε 1 χιλιόμετρο μακριά από το όχημα του, ο 38χρονος αρνείται κατηγορηματικά ότι του ανήκει και ότι αυτός το πέταξε από το αυτοκίνητο

Μετά τη σύλληψη του ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας κατόπιν επιθυμίας του καθώς ανέφερε στους αστυνομικούς ότι «ένιωθε αδιαθεσία» και είχε «αφόρητους πόνους».

Ο 38χρονος εκ τότε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ενώ εξετάστηκε από Ιατροδικαστή της επιλογής του, το Δρ Ματσάκη, ο οποίος έδωσε οδηγίες για λήψη φωτογραφιών και ετοιμάζει σχετική έκθεση.  

Επίσης ο ύποπτος μέσω του δικηγόρου του «ζητά να δώσει τους ισχυρισμούς του σε κατάθεση για να διερευνηθούν, όμως δεν εμπιστεύεται τους ανακριτές, αφού οι ίδιοι δήλωσαν ενόρκως ενώπιον του Δικαστηρίου, δεν πρόκειται να διερευνήσουν τους ισχυρισμούς του για κακομεταχείριση και βασανιστήρια».

Ως εκ τούτου ο δικηγόρος του 38χρονου Γιάννης Πολυχρόνης ζητά με την επιστολή του όπως «διοριστεί ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, για να προβεί σε διερεύνηση των ισχυρισμών του υπόπτου για υπέρμετρη Αστυνομική βία και παγίδευση του  στην όλη υπόθεση, αφού ουδεμία εμπλοκή έχει στο όλο συμβάν  και ουδέποτε μετέφερε ναρκωτικά».

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή που εξασφάλισε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ online

 

 

Δειτε Επισης

Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ