Κωφεύει η Αλβανία στα διαβήματα για καταδίκη του πανό στο Euro

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί σε μια σειρά από ενέργειες από το Σάββατο οπότε αναρτήθηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανία – Ελβετία στο Euro 2016 και η Αθήνα έχει ζητήσει από την αλβανική πλευρά να καταδικάσει επισήμως τη θρασύτατη αυτή ενέργεια.

Την αναγκαιότητα μιας τέτοιας κίνησης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η Αλβανία δεν την έχει αντιληφθεί, αλλά θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτό να γίνει κατανοητό».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική διπλωματία. Σημειώνεται ότι ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, εξέδωσε άμεσα απάντηση παρουσιάζοντας τη θέση του Υπουργείου σχετικά με την ανάρτηση του προκλητικού πανό και ότι εστάλη αυστηρότατη επιστολή διαμαρτυρίας του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρου Κοντονή, προς τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Επιπλέον η Πρέσβης της Ελλάδας στη Βέρνη, Χαρά Σκολαρίκου, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Γενικό Γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη ενώ η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας προς το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβήματα διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν ήδη και από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προς τους Πρέσβεις της Γαλλίας και της Αλβανίας στην Αθήνα.

Έγιναν επίσης δύο αυστηρότατα διαβήματα διαμαρτυρίας από τον Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα, Λεωνίδα Ροκανά, προς την ηγεσία του αλβανικού ΥΠΕΞ, από την οποία ζητήθηκε να αποδοκιμαστεί η θλιβερή, απαράδεκτη και θρασύτατη ενέργεια της ανάρτησης του πανό.

Σε συνέχεια των ανωτέρω παραστάσεων διαμαρτυρίας, οι Γάλλοι διοργανωτές και η UEFA επεσήμαναν ότι η ανάρτηση του συγκεκριμένου πανό έγινε πριν από την έναρξη του αγώνα, τόνισαν ότι η απομάκρυνσή του ήταν άμεση και μας διαβεβαίωσαν ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο αυτό συμβάν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του στην Κρήτη-«Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς»
Καταστηματάρχης στην Καβάλα βιντεοσκοπούσε απόκρυφα σημεία πελάτισσάς του
Θρίλερ με αγνοούμενο συνταξιούχο από τη Κοζάνη-Πήγε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και εξαφανίστηκε
Αντεγκλήσεις Κασσελάκη και Πολάκη για ομοφοβία-«Εγώ δεν ανέβασα τη Δώρα στη σκηνή, όπως εσύ τον Τάιλερ»
Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 100 υπογραφές –Θέμα ηγεσίας και από Πολάκη
Αποτροπιασμός από τα βασανιστήρια σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο-«Φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα»
Βιοπραγούσε σε τρεις πρώην και νυν συντρόφους και στην κόρη του-Οι κραυγές του τελευταίου θυματός οδήγησαν στη σύλληψη του
Το χρονικό της φρίκης κατέγραφε η γυναίκα του Ιερέα στα Χανία-Την κοκκοποιούσε από όταν ήταν 14 ετών
Αντιμέτωπος με δύο προτάσεις μομφής ο Κασσελάκης από Πολάκη και «87»-Σήμερα η συνεδρίαση της ΚΕ
Ημερολόγιο βασανιστηρίων κρατούσε η γυναίκα που κακοποιείτο από τον ιερέα σύζυγό της για 50 χρόνια