Πως ήταν το φαγητό των αερογραμμών από τα 50’s έως τα 80’s
10:00 - 12 Ιουνίου 2016
Πλέον οι αεροπορικές εταιρίες το μόνο που σερβίρουν είναι υπερτιμολογημένο φαγητό σε μικρές ποσότητες. Παλιότερα η κατάσταση ήταν σαφώς διαφορετική αφού το φαγητό ήταν δεδομένο ότι συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου και σε κάποιες αερογραμμές ήταν πραγματικά εξαιρετικό.
TWA 1958
Το γεύμα που σέρβιραν στην TWA στα 50’s ήταν αρκετά πλουσιοπάροχο. Αν και την τότε εποχή συνηθιζόταν να χρησιμοποιούν γυάλινα σερβίτσια και μεταλλικά μαχαιροπήρουνα η TWA επέλεξε τα πλαστικά ακόμη και για την πρώτη θέση αφού το βάρος ήταν σημαντικός παράγοντας για τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.
PanAm 1966
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία τα σερβίτσια είναι γυάλινα και το γεύμα αρκετά πλουσιοπάροχο. Οι αεροσυνοδοί κουβαλούσαν δύο δίσκους κάθε φορά και επέστρεφαν αφού τα καροτσάκια δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα.
Western Airlines 1981
Το συγκεκριμένο πιάτο σερβιρίστηκε σε ταξίδι από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ οπότε είναι λογικό να έχει πιο TexMex χαρακτήρα.
Gol Airlines 1982
Η αεροπορική εταιρία Gol σε πρωινό ταξίδι από την Ιαπωνία στις ΗΠΑ σέρβιρε στους επιβάτες το πιο πάνω πρόγευμα!
SAS 1982
Σε ταξίδι από τη Δανία στην Ελλάδα στην 1η θέση οι επιβάτες είχαν την πιο πάνω περιποίηση με κρυστάλινα ποτήρια και γκουρμέ σαλάτα.
BONUS: Cyprus Airways 70’s
Για όσους έζησαν τις χρυσές εποχές των κυπριακών αερογραμμών ο πιο πάνω δίσκος δεν αποτελεί έκπληξη αφού το φαγητό ήταν αρκετά προσεγμένο και πλουσιοπάροχο για τα δεδομένα των αερογραμμών.