Οργίλη αντίδραση Αθήνας για το πανό των Αλβανών

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την UEFA για το πανό με προκλητικό περιεχόμενο κατά της Ελλάδας που ανάρτησαν οπαδοί της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αλβανίας κατά τον αγώνα με την Ελβετία, στο πλαίσιο του Euro 2016, στη γαλλική πόλη Λανς, απέστειλε ο Έλληνας Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στην FIFA αλλά και στην ΕΠΟ.

Στην επιστολής διαμαρτυρίας ο κ.Κοντονής εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία της ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάρτηση πανό "με περιεχόμενο προκλητικό, συκοφαντικό, ανιστόρητο και προσβλητικό για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016".

Ο Ελληνας Υφυπουργός διερωτάται στην επιστολή "πώς είναι δυνατό να υλοποιήθηκε η παραπάνω ιταμή ενέργεια, με την οποία καταστρατηγήθηκαν οι αυστηρότατοι σχετικοί κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, απόλυτα γνωστοί σε όλες τις Εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, και ακόμα περισσότερο, πώς συνέβη κάτι τέτοιο εν μέσω εφαρμογής αυστηρότατων ελέγχων ασφαλείας και υλοποίησης ενός ευρύτατου σχεδιασμού λήψης προληπτικών μέτρων για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών".

Τέλος, αναφέρει ότι αναμένουν εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ "τη σαφή καταδίκη της ενέργειας αυτής, την άμεση και αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων από τους κανονισμούς κυρώσεων για τα φαινόμενα αυτά και τους υπευθύνους, και κυρίως τη λήψη μέτρων εκ μέρους σας, ως διοργανώτρια αρχή, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας".

Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ μιλά για θρασύτατη ενέργεια
 
Την ίδια ώρα,  ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Ευστράτιος Ευθυμίου χαρακτήρισε , «θρασύτατη ενέργεια»  την ανάρτηση πανό «με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο» στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανίας – Ελβετίας. Όπως τόνισε η  «πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων».

Προσέθεσε ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς» κατέληξε ο κ. Ευθυμίου.
 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Δάκρυσε εύζωνας στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (pics)
Σε αναμονή η Κυβέρνηση για επίσημες ανακοινώσεις από ΗΠΑ-«Εργαζόμαστε μεθοδικά και συγκεκριμένα»
Αφαίρεση οχημάτων από δρόμους, ποδηλασία και περπάτημα τα μέτρα για αντιμετώπιση κυκλοφοριακού
Ενεπλάκη σε τροχαίο το όχημα του Γενικού Εισαγγελέα-Τραυματίστηκε ο οδηγός
LIVE: Άρχισε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Επιχειρηματίας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της καθολικής Επισκοπής Σύρου είχε εθισμό στον τζόγο
Δεκαεπτάχρονος οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών-Προσπέρασε παράνομα για να αποφύγει τον έλεγχο
Ο δραματικός διάλογος Μεταξά-Γκράτσι και η αρχή του ηρωικού έπους του '40
Τέσσερις δράσεις ΥΠΑΝ στην Εθνική Στρατηγική για Αυτισμό-Άρχισε η καταγραφή δεδομένων
Δεν συγκλίνουν οι απόψεις για τη λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή-Οι θέσεις των εργαζομένων