Πριν μπει στο κλαμπ είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία

Ο Ομάρ Ματίν από την Φλόριντα που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία 50 ανθρώπων σε γκέι κλαμπ στο Ορλάντο της Φλόριντα των ΗΠΑ, φέρεται να τηλεφώνησε στην αστυνομία πριν από το μακελειό και να δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Αυτό μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό του, το MSNBC επισήμανε ότι ο Ματίν δήλωσε πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Την ίδια ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε, μετέδωσε ότι ο Ματίν ήταν γνωστός στο FBI από το 2013. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών είχε ανοίξει φάκελο για τον Ομάρ Ματίν.

Το μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ όπου 50 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα σε ένα νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, είναι "ξεκάθαρα μια τρομοκρατική ενέργεια", διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ρικ Σκοτ. "'Οταν κάποιος εισβάλει κατ' αυτόν τον τρόπο και αρχίζει να πυροβολεί και σκοτώνει τόσους ανθρώπους και τραυματίζει τόσους άλλους, πρόκειται ξεκάθαρα για μια τρομοκρατική ενέργεια" επισήμανε ο κυβερνήτης σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Σε ένα άλλο επεισόδιο, όπως έγραψε η εφημερίδα Los Angeles Times, οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα στη Σάντα Μόνικα ο οποίος είχε στην κατοχή του αυτόματα τουφέκια, σφαίρες και πιθανόν εκρηκτικές ύλες. Ο ύποπτος υποστήριξε ότι κατευθυνόταν στο φεστιβάλ Gay Pride του Λος κντζελες.
 
 

Δειτε Επισης

Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Τ. Μπας: Η Τουρκία συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σοκαριστικό βίντεο: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της
Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις