Ένας γυναικολόγος για 65 έγκυες την ημέρα στο νοσοκομείο Πάφου

Με μόνο δύο γυναικολόγους ιατρούς στελεχώνεται σήμερα η Γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, εκ των οποίων ο ένας είναι με άδεια ασθενείας  με αποτέλεσμα να σημειώνεται δυσλειτουργία της κλινικής και με ορατό τον κίνδυνο του κλεισίματος της.
 
Αποτέλεσμα της κατάστασης είναι η ποιότητα της προσφερόμενης υγείας αλλά και ο βαθμός της εξυπηρέτησης των ασθενών που την επισκέπτονται να νοσεί .
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το πρόβλημα χρονολογείται εδώ και οκτώ μήνες ενώ η Διεύθυνση έχει αποστείλει επί του θέματος πολλές επιστολές στο Υπουργείο Υγείας με σκοπό την τοποθέτηση και άλλου ιατρού προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει.
 
Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις στις κλινικές εγκύων του ΓΝ Πάφου εξετάζονται 50 με 60 έγκυες ημερησίως.
 
Σημειώνεται πως στην Γυναικολογική κλινική του ΓΝ Πάφου κάποτε στελεχώνονταν με τέσσερις γυναικολόγους, ωστόσο πριν αρκετούς μήνες είχε απομακρυνθεί και γυναικολόγος που σχετίζονταν με την υπόθεση προγεννητικού θανάτου που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2015 καθώς και ο Διευθυντής της κλινικής τον περασμένο Οκτώβριο εξαιτίας  διαφόρων κατηγοριών που τον επιβάρυναν.
 
Λόγω του φόρτου μάλιστα εργασίας ιατρός της Γυναικολογικής κλινικής του ΓΝ Πάφου αισθάνθηκε αδιαθεσία και ίλιγγο αφού είχε να εξετάσει 65 εγκύους με αποτέλεσμα να προσκομίσει άδεια ασθενείας ενώ και δεύτερος ιατρός της Γυναικολογικής κλινικής βρισκόταν με άδεια ασθενείας.
 
Εξαιτίας της κατάστασης η Διεύθυνση του Νοσοκομείου παρενέβη άμεσα με επιστολή στον Διευθυντή των Ιατρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας ο οποίος ακολούθως ανακάλεσε την άδεια του ενός εκ των δύο ιατρών για να μην κλείσει η κλινική.
 
Πηγή; ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος