Παίρνει πάνω του πλέον τον ΔΗΣΥ ο Νίκος Αναστασιάδης

«Αρχηγείο» καθοδήγησης του ΔΗΣΥ φαίνεται να έστησε στο προεδρικό ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος  μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών και τις απώλειες των ψήφων φαίνεται αποφασισμένος να πάρει πάνω του το βάρος των χειρισμών για την ανασυγκρότηση του  κόμματος.

Ο Νίκος Αναστασιάδης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online,  δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει άλλες απώλειες  Συναγερμικών ψηφοφόρων και πλέον οι σημαντικές αποφάσεις τόσο για τις θέσεις του κόμματος, όσο και για την επικοινωνιακή του, πολιτική  θα περνούν από το χέρι του.

Όπως μάλιστα μας  αποκάλυψε  υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κόμματος, η καθοδήγηση Αναστασιάδη στο θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Βουλής ήταν μόνο η αρχή και από εδώ και πέρα όπως μας είπε, « όλα θα περνούν από το Προεδρικό».
Η ενεργότερη ανάμειξη Αναστασιάδη στα του ΔΗΣΥ ξεκίνησε λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές όταν οι  εσωτερικές δημοσκοπήσεις κατέγραφαν σοβαρές απώλειες που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έδειχναν το κόμμα να κινδυνεύει όχι μόνο με σοβαρές απώλειες ψήφων αλλά και να χάσει ακόμη και την πρώτη θέση.
Από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα άλλαξαν. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σήκωσε τα κομματικά μανίκια, έδωσε δυναμικό παρόν στις κομματικές συγκεντρώσεις και «μάζεψε» ότι μπορούσε να περισωθεί σε μία εβδομάδα.

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν με καθαρές οδηγίες Αναστασιάδη που στην τελική εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας ο ΔΗΣΥ ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους με κατά μέτωπο  επιθέσεις στους κομματικούς αντιπάλους.

Μάτια στραμμένα στις προεδρικές
Η  ενεργότερη εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας και των συνεργατών του στα του ΔΗΣΥ δεν μπορεί – και δεν είναι- άσχετη με τις προεδρικές εκλογές του 2018.
Μόνο με ένα δυνατό ΔΗΣΥ θα μπορέσει να θέσει βάσεις που θα τους επιτρέπουν την λιγότερη δυνατή εξάρτηση για την επανεκλογή από άλλα κόμματα και ειδικά του κέντρου που μετά στην συνεργασία του γύρω από την υποψηφιότητα Σιζόπουλου θέλει να θέσει ακόμη πιο γερές  βάσεις για τις Προεδρικές.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα