Απατεώνες χρησιμοποιούν το όνομα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προειδοποιεί τους επενδυτές και το ευρύ κοινό ότι έχει περιέλθει σε γνώση της ότι το λογότυπό της, αλλά και στοιχεία επικοινωνίας που φαίνονται να συνδέονται με την ΕΚΚ, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες και απόσπαση χρημάτων.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση της, η οποία αποτελεί συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης της, ημερομηνίας 27 Νοεμβρίου 2015, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) αναφέρει ότι άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές διευθύνσεις όπως international.affairs@cysec.info, και cysec@cyberservices.com, οι οποίες δεν ανήκουν ούτε σχετίζονται με την Επιτροπή, και άλλα αναληθή στοιχεία επικοινωνίας, παρουσιάζονται ψευδώς ως Λειτουργοί/Στελέχη της.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προσποιούμενα ότι είναι Λειτουργοί/Στελέχη της, έχουν έρθει σε επαφή με επενδυτές μέσω των πιο πάνω διευθύνσεων, ως επίσης και recoupfirm@gmail.com, henrik.j@alldayoptions.com, και adamjhonson92@gmail.com, και με διάφορα μέσα και ισχυρισμούς, όπως για παράδειγμα μίαν υποτιθέμενη πληρωμή φόρων, τους έπεισαν να μεταφέρουν χρήματα σε λογαριασμούς τους οποίους τους είχαν υποδείξει.

Η Επιτροπή τονίζει πως “δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με τις πιο πάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις, άτομα και αλληλογραφία, και ότι ουδέποτε επικοινωνεί με επενδυτές ή το ευρύ κοινό ζητώντας προσωπικά στοιχεία ή/και λεπτομέρειες τραπεζικών λογαριασμών ή/και την διενέργεια οποιοδήποτε οικονομικών συναλλαγών”.

Περαιτέρω, αναφέρει ότι “δεν εγκρίνει, επαληθεύει, παρακολουθεί ή έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε πληρωμές μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων ή άλλων δημοσίων ή ιδιωτικών φορέων”.

Η ΕΚΚ παροτρύνει το κοινό "να είναι πολύ προσεκτικό και, σε περίπτωση που γίνει δέκτης επικοινωνίας η οποία φαίνεται να προέρχεται από την Επιτροπή αλλά δεν είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του παραλήπτη αυτής της επικοινωνίας, και με την οποία του ζητείται έμβασμα οποιουδήποτε ποσού, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, να επιβεβαιώσει το γνήσιο της αλληλογραφίας στο .

Επίσης η ΕΚΚ παροτρύνει το κοινό στην περίπτωση που πιστεύει ότι έχει ήδη λάβει τέτοια τυχόν ύποπτη αλληλογραφία, να επικοινωνήσει το συντομότερο με την Επιτροπή στο
info@cysec.gov.cy.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 
 

Δειτε Επισης

Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού