Απατεώνες χρησιμοποιούν το όνομα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προειδοποιεί τους επενδυτές και το ευρύ κοινό ότι έχει περιέλθει σε γνώση της ότι το λογότυπό της, αλλά και στοιχεία επικοινωνίας που φαίνονται να συνδέονται με την ΕΚΚ, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες και απόσπαση χρημάτων.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση της, η οποία αποτελεί συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης της, ημερομηνίας 27 Νοεμβρίου 2015, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) αναφέρει ότι άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές διευθύνσεις όπως international.affairs@cysec.info, και cysec@cyberservices.com, οι οποίες δεν ανήκουν ούτε σχετίζονται με την Επιτροπή, και άλλα αναληθή στοιχεία επικοινωνίας, παρουσιάζονται ψευδώς ως Λειτουργοί/Στελέχη της.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προσποιούμενα ότι είναι Λειτουργοί/Στελέχη της, έχουν έρθει σε επαφή με επενδυτές μέσω των πιο πάνω διευθύνσεων, ως επίσης και recoupfirm@gmail.com, henrik.j@alldayoptions.com, και adamjhonson92@gmail.com, και με διάφορα μέσα και ισχυρισμούς, όπως για παράδειγμα μίαν υποτιθέμενη πληρωμή φόρων, τους έπεισαν να μεταφέρουν χρήματα σε λογαριασμούς τους οποίους τους είχαν υποδείξει.

Η Επιτροπή τονίζει πως “δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με τις πιο πάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις, άτομα και αλληλογραφία, και ότι ουδέποτε επικοινωνεί με επενδυτές ή το ευρύ κοινό ζητώντας προσωπικά στοιχεία ή/και λεπτομέρειες τραπεζικών λογαριασμών ή/και την διενέργεια οποιοδήποτε οικονομικών συναλλαγών”.

Περαιτέρω, αναφέρει ότι “δεν εγκρίνει, επαληθεύει, παρακολουθεί ή έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε πληρωμές μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων ή άλλων δημοσίων ή ιδιωτικών φορέων”.

Η ΕΚΚ παροτρύνει το κοινό "να είναι πολύ προσεκτικό και, σε περίπτωση που γίνει δέκτης επικοινωνίας η οποία φαίνεται να προέρχεται από την Επιτροπή αλλά δεν είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του παραλήπτη αυτής της επικοινωνίας, και με την οποία του ζητείται έμβασμα οποιουδήποτε ποσού, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, να επιβεβαιώσει το γνήσιο της αλληλογραφίας στο .

Επίσης η ΕΚΚ παροτρύνει το κοινό στην περίπτωση που πιστεύει ότι έχει ήδη λάβει τέτοια τυχόν ύποπτη αλληλογραφία, να επικοινωνήσει το συντομότερο με την Επιτροπή στο
info@cysec.gov.cy.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 
 

Δειτε Επισης

Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
ΒΙΝΤΕΟ: Πύρινη λαίλαπα στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες, δεκάδες συλλήψεις
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη
Τραγικός θάνατος για 78χρονη μετά από σφοδρή σύγκρουση τριών οχημάτων-Πληροφορία και για τέταρτο αυτοκίνητο
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκροί πυροσβέστες μετά από ενέδρα από ελεύθερο σκοπευτή στις ΗΠΑ
Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου
ΕΟΑ δύο ταχυτήτων, υπερβολικός αριθμός αντιδημάρχων-Μελετά σενάρια και ψάχνει λύσεις το ΥΠΕΣ
Φουλάρει για παραγωγή πολιτικής, μιλά με ενδιαφερόμενους για τις Βουλευτικές το Volt
Ακούει την ποινή του ο Αρχιλοχίας για το θάνατο του Παναγιώτη Γιαννιού-«Δεδομένη η πειθαρχική δίωξη εναντίον του»
Νέες φουρτούνες για το ΥΠΑΝ, ανοίγει το κεφάλαιο οργανικές θέσεις-Λαμβάνουν αποφάσεις οι εκπαιδευτικοί