Euro 2016: O Ολάντ προειδοποιεί τα συνδικάτα να μη χαλάσουν την ποδοσφαιρική γιορτή

Τα μεγαλύτερα συνδικάτα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση στη Γαλλία, οι Αρχές Ασφαλείας λαμβάνουν δρακόντια μέτρα για την αποφυγή τρομοκρατικού χτυπήματος και τα σκουπίδια κατακλύζουν τους δρόμους του Παρισιού. Μπορούν όλα αυτά να αμαυρώσουν τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του φετινού καλοκαιριού;

"Κάνω έκκληση στο αίσθημα ευθύνης του καθενός, διότι το κράτος πρέπει να κάνει το καθήκον του και θα το κάνει λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα" δήλωσε σήμερα προς πάσα κατεύθυνση ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που αντί να βλέπει το κύμα των αντιδράσεων για την εργασιακή μεταρρύθμιση να ξεφουσκώνει -όπως ο ίδιος θα περίμενε- αντιθέτως βλέπει τα συνδικάτα της χώρας έτοιμα να τινάξουν στον αέρα τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του φετινού καλοκαιριού με τις συνεχιζόμενες απεργίες που απειλούν να παραλύσουν τη χώρα.


Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Thierry Braillard, που κάλεσε τους συνδικαλιστές να σκεφτούν τους εκατομμύρια φιλάθλους που θα φτάσουν στη Γαλλία απ' όλη την Ευρώπη. "Υπάρχουν στιγμές που μπορούν να γίνουν απεργίες, αλλά το να μην μπορεί ο κόσμος να πάει στα στάδια δεν είναι λογικό" είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στους οδηγούς των συρμών της γραμμής προς το στάδιο Stade de France που απειλούν με απεργία κατά τη διάρκεια του αποψινού εναρκτήριου αγώνα μεταξύ της Γαλλίας και της Ρουμανίας.

Η γιορτή έχει ήδη χαλάσει

«Η εικόνα που δίνεται δεν είναι αυτή που θέλαμε», δήλωσε ο Ζακ Λαμπέρ πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Euro 2016, στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter, ενώ στην ερώτηση εάν οι απεργίες απειλούν να χαλάσουν τη γιορτή, απάντησε «Εχει ήδη χαλάσει». Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία θα δημιουργήσουν δυσκολίες που «δεν θα έχουν επιπτώσεις στη διεξαγωγή των αγώνων», συνέχισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «από τη στιγμή που οι ομάδες και οι διαιτητές μπορούν να μετακινηθούν», ακόμη και με ιδιωτικά μέσα. «Όμως, οι αγώνες γίνονται για τους θεατές και αυτό είναι πιο περίπλοκο. Αν όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου δεν μπορούν να έρθουν στη Γαλλία, να κυκλοφορήσουν στη Γαλλία, αυτό είναι πιο οδυνηρό», είπε.
Επιπλέον, το Παρίσι κατακλύζεται από σκουπίδια καθώς το προσωπικό του δήμου και εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο μεγαλύτερο κέντρο επεξεργασίας οικιακών απορριμμάτων της χώρας, το εργοστάσιο στο Ιβρί-σιρ-Σεν. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν χθες να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους έως την προσεχή Τρίτη, για να συμπέσει με την εθνική ημέρα διαδηλώσεων κατά της κυβερνητικής μεταρρύθμισης, ωστόσο Η δήμαρχος του Παρισιού Αλ Ινταλγκό δεσμεύτηκε σήμερα για την αποκομιδή όλων των απορριμμάτων στην πρωτεύουσα. Η σοσιαλίστρια δήμαρχος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα χρειαστούν "μερικές ημέρες" για να επανέλθει η κατάσταση της πόλης στην φυσιολογική της εικόνα.


Στη σκιά της τρομοκρατίας
Την ίδια ώρα συνολικά 90.000 αστυνομικοί και υπάλληλοι ασφαλείας σε όλη τη χώρα βρίσκονται επί ποδός υπό το φόβο τρομοκρατικής ενέργειας, σαν και αυτή του περασμένου Νοεμβρίου που κόστισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους. Ουσιαστικά είναι αδύνατο να προσεγγίσει κανείς στάδια, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους και να μη δεχτεί εξονυχιστικό έλεγχο.


Ξεκίνησαν τα "παρατράγουδα"
Πάντως χθες ήδη τα πρώτα παρατράγουδα συνέβησαν στη Μασσαλία, στο παλιό λιμάνι της πόλης,  όπου οι συνήθως ύποπτοι νεαροί Άγγλοι φίλαθλοι, μετά από κατανάλωση άφθονης μπύρας προκάλεσαν Γάλλους χούλιγκαν και συνεπλάκησαν μαζί τους. Για αρκετή ώρα λάμβαναν χώρα επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων μέχρι να επέμβει η αστυνομία η οποία διέλυσε το πλήθος με χρήση δακρυγόνων, ενώ προέβη και σε δύο συλλήψεις Άγγλων.

 

 

Πηγή: Νews 247

 

Δειτε Επισης

Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σοκαριστικό βίντεο: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της
Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
«Ήμουν μπρούμυτα, ήταν βιαστής, σεξουαλικό τέρας»-Συγκλονίζουν οι καταγγελίες κατά Αλ Φαγιέτ
Κατηγορούμενος περιέγραψε τον βιασμό και πώς τον έδιωξε ο σύζυγος όταν η Ζιζέλ άρχισε να ξυπνά
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)