Αναστασιάδης: «Ήθελε να γίνει Γενικός Εισαγγελέας ο Ρίκκος»

Στα παράπονα που εξέφρασε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου μετά τον διορισμό του Κώστα Κληρίδη στην θέση του Γενικού Εισαγγελέα, αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της κατάθεσης του ενώπιον του κακουργιοδικείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως είπε ο Πρόεδρος ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου «εξέφρασε παράπονο γιατί δεν διορίστηκε Γενικός Εισαγγελέας», και επεσήμανε πως τόνιζε επανειλημμένα ότι τον τελευταίο λόγο είχε ο Κώστας Κληρίδης. 
Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τον διορισμό του Κώστα Κληρίδη πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις στο Προεδρικό στις οποίες όπως είπε φρόντιζε να υπάρχει αλληλοκατανόηση.
Η κατάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κακουργιοδικείο έγινε σε μία κατάμεστη αίθουσα.
Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθετε σε εν εξελίξει ποινική υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου.
 
Έπραξα το καθήκον μου 
Έπραξα το καθήκον μου απέναντι στη δικαιοσύνη της πατρίδας μου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο μετά που κατέθεσε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου για την υπόθεση του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

«Έπραξα το καθήκον μου απέναντι στη δικαιοσύνη της πατρίδας μου. Από την ώρα που κλήθηκα ως μάρτυρας, δεν είχα επιλογή. Αν δεν προσερχόμουν στο δικαστήριο θα ήταν περιφρόνηση και αν απαιτούμε από τους απλούς πολίτες ότι πρέπει να συμμορφώνονται, να σέβονται και να είναι νομοταγείς πολίτες, πολύ περισσότερο από τον πρώτο πολίτη της χώρας», είπε ο Πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι από τα όσα προκύπτουν από τη διαδικασία φαίνεται να υπήρξε ασυνεννοησία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «ό,τι είχα να καταθέσω το κατέθεσα στο δικαστήριο. Πέραν αυτού ουδέν σχόλιο».

 
 
 

Δειτε Επισης

Διαψεύδει τα περί σύλληψης του γενικού του γραμματέα στα κατεχόμενα το Volt-«Είναι καλά»
Σήκωσε το γάντι και απάντησε στο ΑΚΕΛ για τη μετάβαση στο Ισραήλ ο Πρόεδρος-«Είδατε τη συμμετοχή στην εκδήλωση»
Καταγγέλλει τον Ερντογάν για περιφρόνηση του ΟΗΕ και υπόσκαψη της προσπάθειας προόδου το ΥΠΕΞ
Στάθηκε στην αντίδραση Τ/κ και αποκατέστησε την πραγματικότητα ο ΠτΔ-«Δεν ανέμενα κάτι διαφορετικό από Ερντογάν»
Το ξεκόβει για κυπριακά πλοία σε λιμάνια της Τουρκίας ο Ερντογάν-Χαϊδεύει τους σφετεριστές ε/κ περιουσιών
Παραλήρημα Ερντογάν στα εγκαίνια του «προεδρικού»-«Ένδειξη κοινού πεπρωμένου Τουρκίας και "τδβκ"»
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Γενικός Γραμματέας του Volt ανάμεσα στους συλληφθέντες στη διαμαρτυρία για το νέο «προεδρικό» στα κατεχόμενα
Είδε Ερντογάν και μετατράπηκε σε Σουλτάνο ο Τατάρ-Ρεσιτάλ προκλήσεων και παραποίηση ιστορίας
Στα εγκαίνια του «προεδρικού» ο Ερντογάν-Η υποδοχή για τη... φιέστα και το μήνυμά του
Κόντρα άνευ προηγουμένου μεταξύ Δίπλαρου και Λουκαΐδη-«Έχουν ψευδαισθήσεις...», «ψεύτης με βούλα Δικαστηρίου»