Τα κόμματα επικρίνουν τον Πρόεδρο

Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας προστατεύεται όταν ο ίδιος δεν περιφρονεί τους άλλους ανεξάρτητους θεσμούς, μεταξύ των οποίων και αυτόν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διά του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «εξ αφορμής επικριτικών δηλώσεων τόσο από το ΑΚΕΛ όσο και από το ΔΗΚΟ για την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ως μάρτυρα σήμερα στη δίκη του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

Το πρώτο, είπε, είναι ότι ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας προστατεύεται όταν ο ίδιος δεν περιφρονεί τους άλλους ανεξάρτητους θεσμούς, μεταξύ των οποίων και αυτόν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Το δεύτερο, ανέφερε, είναι ότι η τυχόν άρνηση ανταπόκρισης σε μαρτυρική κλήση που εξεδόθη θα αποτελούσε ποινικό αδίκημα, αλλά και περιφρόνηση της δικαιοσύνης.

“Συνεπώς, αυτό που στην ουσία εισηγούνται όσοι κόπτονται για την προστασία των θεσμών είναι τη διάπραξη από μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ποινικού αδικήματος, καλυπτόμενος πίσω από την ασυλία που έχει. Αυτό και αν θα ήταν ο απόλυτος εξευτελισμός των θεσμών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα υιοθετήσει συμπεριφορές άλλων” είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διά του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε λύπη για τις ανακοινώσεις των κομμάτων.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με λύπη παρατηρεί ότι από μόνες τους οι ανακοινώσεις των επικριτών του δεν αποτελούν παρά διπλή υπόσκαψη τόσο του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του θεσμού της δικαιοσύνης», είπε ο κ. Παπαδόπουλος εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση κατά πόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανησυχεί για το θέμα ασυνεννοησίας που προέκυψε στη Νομική Υπηρεσία και κατά πόσο αυτό λειτούργησε σε βάρος των ερευνών για διάφορες υποθέσεις, είπε πως «ό,τι είχε να πει για αυτό το θέμα δημοσίως το είπε. Τα υπόλοιπα τα είπε στο δικαστήριο».  

Δειτε Επισης

Κάποιοι ζώνονται απ' τα Φ(ε)ιδία, άλλοι τον αποθεώνουν κι άλλοι πρέπει να ανησυχούν για το πολιτικό μέλλον
Ο Τατάρ ως «δικηγόρος» των σφετεριστών, οι εσωτερικές πιέσεις και η πολιτική κρίση στα κατεχόμενα
Ισχυρισμοί Τατάρ ότι ο ΓΓ ζήτησε από τον Πρόεδρο να «χορηγήσει αμνησία» στους σφετεριστές
Την Παρασκευή συνέρχεται η «βουλή» στα κατεχόμενα για την «εκλογή προέδρου»
Η Άγκυρα θα συνεχίσει εργάζεται για οικονομική ενίσχυση ψευδοκράτους
Τουρκικό δημοσίευμα βλέπει φόρμουλα εγγυήσεων τύπου Άτσετσον ή μέσω ειδικής σχέσης με την ΕΕ
Παρέμβαση Τορναρίτη για Τεχνητή Νοημοσύνη και συνάντησή με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβενίας
Τέσσερις προτάσεις για συνομιλίες για Κυπριακό κατέθεσε ο Έρχιουρμαν
Τελικές αγορεύσεις διαδίκων στο Εκλογοδικείο για την ένσταση Κώστα Κωνσταντίνου
Μετατίθεται για τη Δευτέρα η «εκλογή» νέου «προέδρου βουλής» στα κατεχόμενα